StoryEditorOCM
SportZAVRŠNICA PRVENSTVA REGIJE JUG ZA DJEČAKE

​Sonik Puntamik osvojila drugo mjesto!

Piše Ivica Gjergja
18. ožujka 2018. - 19:10
Sonik Puntamika djecaci

U Splitu je odigrana Završnica prvenstva za regiju Jug za košarkaše U-11, rođene 2007. godine i mlađe. U finalom susretu Sonik Puntamika je izgubila od DOŠK-a i tako zauzela drugo mjesto.

Nakon što je prošlog vikenda odigrano natjecanje po grupama, u završnicu su se plasirale ekipe Š.K. Zadra (u grupi pobijedili KK Split i KK Adratic iz Splita), te ekipa Sonik Puntamika (u grupi bili bolji od Š.K Split i Alkara iz Sinja), te ekipa DOŠK iz Drniša i ekipa Dubrovnika.

Na Prvenstvo Hrvatske plasirale su se dvije prvoplasirane ekipe, DOŠK iz Drniša i Sonik–Puntamika, kojoj je ovo treće sudjelovanje na završnici Prvenstva Hrvatske u mini košarci. Podsjetimo da je ekipa 2005. godišta bila šesta, a ekipa 2006. godište bila je treća u državi.

- Osobno sam zadovoljan prezentacijom košarke u ovom uzrastu, no žao mi je što nismo bili malo „jači“ u finalu pa da ga uzmemo. No ne treba dečkima stavljati imperativ pobjednika. Nastupit ćemo na Prvenstvu Hrvatske u ovom uzrastu što potvrđuje naš dobar rad u klubu, jer treći put uzastopno sudjelovati tamo nije uspjelo ni jačim klubovima, kazao nam je sportski direktor Sonik Puntamike, Pere Perić.

Za Sonik-Puntamiku na završnici igrali su: Roko Baričević, Luka Bičić, Karlo Gobin, Petar Baković, Ivan Filipović, Šime Jurjević, Andrej Jančijev, Gabrijel Škibola, Borna Benić, Ante Brkić, Toni Škara, Mihovil Škifić, Paulo Frantucanov, Roko Dukić. Trener: Roko Jurlina.

 

Rezultati

Polufinale:

Sonik-Puntamika - Dubrovnik 32:19

Š.K. Zadar - DOŠK Drniš 24:28

Susret za 3. mjesto

Š.K. Zadar – Dubrovnik 28:18

Susret za 1. mjesto

Sonik-Puntamika - DOŠK 33:44 

20. travanj 2024 12:51