StoryEditorOCM
SportČEKA SE KAZNA ZA ZADARSKOG AMERIKANCA

Ovo je za Knowlesa bila samoobrana, povukao se u sebe i nije mu do priče

20. ožujka 2018. - 09:56
nokautZadarSTScreen

Slika incidenta s Gripa zasigurno će dugo " ploviti" raznim medijima, napose društvenim mrežama, jer šaketanje u košarci nije uobičajeno. Istina, u elitnoj NBA ligi se situacije poput "rušenja" Mate Kalajžića, koji je "naletio" na šaku zadarskog Amerikanca, Prestona Knowlesa, nisu rijetkost. Ali, malo tko u Zadru nije sklon osuđivanju ratobornosti viđene na splitskom parketu, međutim , svi su složni u ocjeni kako se brojni videozapisi moraju pomno pregledati. Sve s ciljem da se utvrde začetnici ili začetnik nesportskih prizora i onda donesu primjerene kazne. Takav je stav i KK Zadar....

-Nama je iznimno žao zbog zbivanja na Gripama i ničim ne podržavamo sport u kojem se primjenjuje bilo kakav oblik nasilja , bio on lakše ili teže prirode. I ničim ne možemo opravdati postupak Knowlesa. Nadalje, svjesni smo kako naš klub i njega kao igrača očekuje disciplinska kazna i od toga ne bježimo. Ono što želimo naglasiti jest naša želja da se realno pogledaju snimke s utakmice i onda prema tome donese valjani sud. Jer nebi bilo dobro da se bilo kakva odluka temelji prema načelu da se govori samo o tome tko što želi vidjeti, umjesto sagledavanja svega zbog čega je došlo do incidenta kojeg , ponavljam osuđujemo. Nije dobro iznositi paušalne ocjene, dok institucije Hrvatskog košarkaškog saveza , na temelju službenih izjava , kako igrača tako i ostalih , ne donosu zaključak te izreknu kaznu. Tek nakon toga možemo se službeno kao klub podrobnije očitovati o svemu – zbori Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

Svima je u klubu posve jasno kako neko vrijeme neće moći računati na Knowlesa....

-Ne želimo da se nakon ovoga "pogubimo" u rezultatskom smislu, odnosno, moramo poraditi na tomu da se ovaj predmet raspravi tamo gdje treba, znači institucionalno od strane HKS-a , a naša momčad isključino okrene radu na parketu i utakmicama koje nam slijede – zaključio je Žilavec.

Očekivano, telefonski pozivi usmjereni prema Knowlesovu broju nisu urodili plodom, međutim, Amerikanac je u Zadru stekao veliki broj prijatelja. Omiljen je u društvu, publika ga cijeni i uvažava njegovo košarkaško umijeće. Neki od njih , nedugo nakon završetka dvoboja sa Splitom, razgovarali su s Prestonom, te nam prenijeli jedan dio reakcija iz Amerikančeva kuta...

-Njemu je jako žao što je došlo do incidenta, međutim , dade se zaključiti kako je prema Knowlesovom kazivanju isključivo bila riječ o samoobrani. Nije mu namjera bila nikoga udariti , dugo je o tome razmišljao u svlačionici, čak se povukao u sebe na povratku u Zadar. Nije mu bilo do prevelike priče, ali nam je kazao da njegov profil poimanja sporta nije ono što se događalo na Gripama i žali zbog svega - prenijeli su nam Prestonovi prijatelji s kojima u slobodno vrijeme rado odlazi na kavu.

 

24. travanj 2024 10:37