StoryEditorOCM
SportFOTO XXL: 7. VAROŠKI TURNIR U RAŠTEVIĆU

U finalu Jurjevići pobijedili stare rivale, Brkljače

Piše Marko Ledenko-Mane
18. travnja 2018. - 22:19
Pobjednici turnira-jurjevići.JPG

Mjesni odbor Raštević i malonogometni klub Raštević uz veliku financijsku i moralnu pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca, organizirali su u nedjelju sedmi po redu tradicionalni varoški turnir pod nazivom Kup sv. Jurja. 

Turnir je organiziran povodom fešte i nebeskog zaštitnika Raštevića, sv. Jure. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače (Krš), Banovići, Brkljače (centar), Tepše i Klarice.

Prije početka turnira u crkvi sv. Jurja održana je sveta misa, položeni su vijenci na spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Raštevića. Vijence su položili gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, predstavnici Mjesnog odbora Raštević, braniteljske i civilne Udruge iz Domovinskog rata, predstavnici policijske postaje Benkovac i predstavnici hrvatske vojske.

Sve ekipe su iskazale veliku želju da osvoje prestižni varoški turnir i to su pokazale na terenu tijekom cijelog dana. Svaka utakmica bila je puna žestokih duela za svaku loptu i navijači su uživali u kvalitenom nogometu, prilikama,potezima i golovima..

Prije finala odigrane su dvije revijalne utakmice, gdje su se međusobno sastale dvije ekipe tića iz Raštevića te veterani Raštevića i Raštevićki zetovi. Na poluvremenu finalne utakmice bilo je potezanje konopa između domaćih muških i ženskih ekipa Vrpljani i Centar Draga.Vrpljani su pobijedili u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizirana je i bogata tombola s vrijednim nagradama, a nastupila je i pjevačka skupina Vukšićki bećari koji su pjesmom oduševili  sve nazočne gledatelje.

U velikom finalu sastale su se Jurjevići i Brkljače. Jurjevići su imali veliki motiv jer su prošle godine izgubili u finalu od starih rivala, Brkljača na šesterce. U početku utakmice igralo se previše oprezno, u cilju ispitivanja snaga i taktike protivnika. Jurjevići su u nastavku poluvremena krenuli žestoko i stvarali su mnogo prigodnih prilika.Udarni tandem Marino i Jurica Jurjević pravili su pravu pomutnju u redovima Brkljača.Takva odlična igra urodila je plodom i Jurjevići su preko svog najboljeg  igrača Jurice Jurjevića poveli 2:0 i s takvim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Brkljače su krenule žestoko u namjeri da što prije poravnaju rezultat, ali  naišli su na žestokog i razigranog protivnika. Brkljače su do kraja utakmice  pokašavale svim silama poravnati rezultat, ali iz jednog brzog kontranapada Marko Jurjević postigao je  pogodak za konačnu i zaluženu pobjedu Jurjevića 3:0. Prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi Jurjevića  uručio je gradonačelnik Grada, Tomislav Bulić. Nakon uručenja prijelaznog pehara nastalo je neopisivo slavlje igrača i navijača Jurjevića jer su konačno po prvi put osvojili ovaj prestižni varoški turnir.Turnir je trajao cijeli dan i organizator je priredio bogatu ponudu jela i pića.Nakon proglašenja pobjednika nastavljena je velika fešta uz pjesmu i veselje.

- Sedmu  godinu za redom organiziramo ovaj tradicionalni varoški turnir, koji postaje prepoznatljiv u cijeloj Benkovačkoj okolici i našoj županiji. Odazvalo se cijelo selo,stigli su svi Raštevićani koji žive diljem Hrvatske , izvan granica naše Domovine i žitelji iz cijele naše županije. Ove godine išli smo korak više i napravili smo u kratkom roku tribine da naše igralište dobije još ljepšu sliku. Velika hvala  od srca svim mještanima koji su se odazvali sa novčanim prilozima, sponzorima, Gradu Benkovcu jer su svi  pridonijeli da možemo organizirati ovakvu feštu za pamćenje-rekao je Dinko Čirjak predsjednik malonogometnog kluba Raštević

RAŠTEVIĆ - Igralište kod škole. Gledatelja: 1000. Suci: Nevenko Zdrilić i Ladislav Araminčić

FINALE: JURJEVIĆI-BRKLJAČE 3:0

JURJEVIĆI: Ivica Jurjević, Jurica Jurjević 2, Stipe Jurjević, Ivan Jurjević, Marko Jurjević 1, Marino Jurjević, Elvis Jurjević, Pjer Jurjević, Andrija Jurjević, Jakov Jurjević.  Voditelji ekipe: Niko i Zdenko Jurjević

BRKLJAČE: Marin Brkljača-Fuks, Hrvoje Brkljača, Mario Brkljača, Sebastijan Brkljača, Dragan Brkljača, Marino Brkljača, Marko Brkljača, Luka Brkljača. Voditelj ekipe Jadera Brkljača.

Najbolji vratar: Elvis Jurjević

Najbolji igrač: Jurica Jurjević

24. travanj 2024 05:01