StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U JUDU ZA JUNIORE I DJEČAKE

​Zadranima, zlato, srebro i dvije bronce!

Piše Ivica Gjergja
23. travnja 2018. - 17:26

Na prvenstvu Hrvatske u Podsusedu za juniore i dječake do 14 godina nastupilo je 430 judaša i judašica iz cijele Hrvatske, a članovi JK Zadar, predvođeni trenerima Antom i Juricom Zankijem, nastupili su u obje uzrasne kategorije te ostvarili odličan rezultat osvojivši jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane medalje. Zadrani su na koncu zauzeli visoko peto mjesto u ukupnom poretku klubova, dok su u uzrastu dječaka zauzeli odlično treće mjesto u ekipnom poretku. U konkurenciji juniorki Nina Katuša je u kategoriji do 52 kilograma sa dvije pobjede i jednim porazom osvojila treće mjesto. U konkurenciji juniora do 100 kilograma natjecao se Stipe Šestan, koji je sa dva poraza zauzeo peto mjesto. U konkurenciji dječaka i djevojčica, Donat Martinović je odličnim borbama prošao u finale te pobjedom u finalu postao prvak Hrvatske.

Sa tri pobjede i jednim porazom u finalu Josip Klarin je osvojio srebrenu medalju i postao vice prvak Hrvatske dok je Mateo Blaslov nakon pet borbi osvojio brončano odličje. U ovom uzrastu još su se natjecali i Donatella Bajlo osvojila 5 mjesto, a Fabijan Dražić 7 mjesto.

- Zadovoljni smo ostvarenim, uostalom sve smo i tempirali za ovo prvenstvo, peti u državi nije mala stvar, znamo, možemo i hoćemo i ubuduće uzima i veća i bolja mjesta na natjecanjima kazao nam je kratko trener Jurica Zanki.

25. travanj 2024 06:45