StoryEditorOCM
SportVELIKI USPJEH KLUBA OSOBA S INVALIDITETOM

Zadarski košarkaši su prvaci Hrvatske!

Piše I.Ivanac
7. svibnja 2018. - 23:50
kkoi_zadar6-301117


Nakon punih deset godina naslov državnog prvaka je u Zadru, ali ovaj put to nije napravio KK Zadar već košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (KKOI).

Ovi momci su u nedjelju prvi put od osnutka kluba osvojili titulu prvaka države pobijedivši KKI Vukove i KKI Zagreb.

– Postojimo tek tri godine, a ovo je druga sezona koju smo igrali. Iako je bilo teško te smo kao imali i uspona i padova, uspjeli smo doći do naslova prvaka. Iznimno sam ponosan na cijeli klub – rekao je Ante Rubeša, trener i jedan od igrača KKOI Zadar, dodajući kako su ambicije kluba za što bolje mjesto na ljestvici rapidno porasle nakon što je klubu stiglo pojačanje.

– Nakon što je KKOI Vodice stavljen u stanje mirovanja, dobili smo igrače iz Vodica koji su uvelike pomogli u našoj borbi za što boljim mjestom na ljestvici – govori Rubeša.

Dalmatinci su u nedjelju u kultnim Jazinama došli do titule tako što su svladali KKI Zagreb rezultatom 78:52 te KKI Vukove sa 71:44, čime su zaradili 31 bod u ukupnom poretku i ostvarili prvo mjesto na ljestvici.
Unatoč tituli, govori trener Rubeša, navijači još uvijek nisu prepoznali košarku u kolicima.

– Javnost ovaj sport percipira kao jednu vrstu rehabilitacije, a ne kao ozbiljan sport. Možda zbog toga, unatoč našim višestrukim pozivima, nismo imali veliku podršku publike. Vjerujte mi da ovi ljudi zaista zaslužuju veći javni interes od ovoga koji trenutno imaju – kaže Rubeša.

No iako je titula prvaka u njihovim rukama, sezona igranja još nije završena.

– Uskoro se održava kup u Kostreni i nadamo se da ćemo imati dobar plasman. Titula prvaka dala je svim igračima dodatan vjetar u leđa tako da se nadamo još jednoj tituli u ovoj godini – zaključio je Rubeša.

Rubeša:
Nakon što je KKOI Vodice stavljen u stanje mirovanja, dobili smo igrače iz Vodica koji su uvelike pomogli u našoj borbi za što boljim mjestom na ljestvici
19. travanj 2024 05:43