StoryEditorOCM
SportPRED RASPLETOM POLUZAVRŠNICE KOŠARKAŠKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Naglić: I mi i Cibona dat ćemo najbolje što možemo

Piše Dražen Žura,
11. svibnja 2018. - 15:09
cibona_zadar5-270417

Stari dobri košarkaški derbi , Zadra i Cibone očekivani je rasplet poluzavršnice prvenstva Hrvatske, otvaranje je pak na Višnjiku, pa tko prije stigne do dvije pobjede.

- Konačno je stiglo i to polufinale! Očito smo ove sezone sudbina jedni drugima, ono što želim istaknuti kako Cibonine predstave u HT Premijer ligi nisu mjerilo, jer oni znaju i mogu puno više od prikazanog. I zato bih nekako u stranu stavio razmišljanja i priče o tome da je naš suparnik loše i bez prave forme. Naprotiv, u utakmicama ovakve važnosti,svjesni smo da oni mogu prikazati daleko više – krenuo je Aramis Naglić u najavu velikog ogleda.

Samo jednim porazom kroz domaću ligu, te dobrim plasmanom regionalnom natjecanju ABA ligi, Zadrani su potvrdili kako imaju kvalitetu dostojnu finala, međutim, oprez se nameće kao nužnost, kad je Cibona u pitanju.

- Mi smo spremni, izgledamo dobro u kontinuitetu i nemamo razloga da ispred sebe stavljamo sumnju u našu kvalitetu jer imali smo sezonu kakvu Zadar dugo nije imao. To sada trebamo pretočiti u utakmicu s Cibonom – nastavio je Naglić, te se osvrnuo na činjenicu da su imali nešto više vremena za pripremu utakmice, jer je suparnička momčad nakratko zapela protiv Škrljeva.....

- Ako vratimo film unatrag, mislim da smo ipak nakon tih nekakvih pauza u sezoni, uvijek dobro reagirali. Ali ovo je jedna specifična situacija kakvu nosi poluzavršnica doigravanja. Osjeti se da su igrači fokusirani i motivirani jer i sami prepoznaju važnost utakmice. Pauza nam je dobro došla i radi fizičkog osvježenja, jer imamo igrača koji su vukli ozljede – podsjetio je Aramis.

U četvrtak, na večernjem treningu, kad se već priča o ozljedama, dogodila se još jedna nevolja, naime , Mislav Brzoja osjetio je bol u zglobu lijeve ruke....

-Jest, imamo manjih problema s Brzojom, ali nadam se da će biti spreman za subotu. Božićeva ozljeda je sanirana, jučer je na treningu reagirao izvanredno tako da vjerujem da će to prenijeti i na teren. Luka nam je jako bitan jer je dolaskom u Zadar promijenio filozofiju igre, zapravo, ima ga u svemu, obrani, napadi, dodavanjima, skokovima i drugim segmentima – podcrtao je Naglić koji je odbacio i razmišljanje o ulozi favorita....

-To se nekako vuče kroz cijelu sezonu, međutim, uporno tumačim jer u ovakvim utakmice obje momčadi će dati najbolje od sebe. Nadalje, oni imaju Luku Žorića, MVP igrača ABA liga o kojem podosta ovisi igra Cibone, možda i malo previše, pa je bitno kako će naši centri reagirati. Ne smije se zaboraviti da imaju iskusni dvojac koji zna igrati važne utakmice , Marka Tomasa i Marina Roziće, te trojicu aktualnih reprezentativaca Hrvatske – naglasio je Naglić.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati.

Nagradna igra
Na poluvremenu prve polufinalne utakmice KK Zadar će prirediti nagradna igru , odnosno, tri osobe iz publike, će se natjecati u izvođenju slobodnih bacanja. Najboljemu će pripasti dres Dražena Petrovića, a posebni gosti na utakmici biti će osnovnoškolski prvaci Hrvatske u košarci, učenici OŠ " Šime Budinića", potom srednjoškolski prvaci, Gimnazija Franje Petrića, te polaznici OŠ Voštarnica.
19. travanj 2024 04:16