HAJDUK JE PRVAK PRVE ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE ​Dva kola prije kraja prvenstva Pridraga slavi šampione!

HAJDUK JE PRVAK PRVE ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE

Nakon što je u 85. minuti susreta Denis Remšak postigao zgoditak i tako pet minuta prije kraja susreta i dva kola prije kraja prvenstva osigurao Hajduku prvo mjesto na tablici i naslov prvaka Prve županijske nogometne lige, na igralištu Mile Čuline Bulina počelo je veliko slavlje.

- Pridrago imaš prvaka, izađi na balkone, pozdravi šampione! - zaorilo se sa tribina.

Svatko tko je bio na susretu 24. kola između Hajduka i Pakoštana morao je osjetiti dio šampionskog zadovoljstva jer su igrači vođeni ljubavlju prema bijeloj boji uspjeli ostvariti svoj san i nakon deset godina opet postati najbolja ekipa Zadarske županije.

Trener "bijelih" Kristijan Tuta probudio je nadu u momčadi, otjerao apatiju i vratio vjeru u vlastite snage svakog igrača. Pod takvim vodstvom i složnom upravom Pridražani su zasluženo uzeli naslov prvaka.

- Pridrago imaš prvaka, izađi na balkone, pozdravi šampione! - tribine se nisu gasile u zajedničkoj proslavi tuitule igrača i njihovih navijača.

Hajduk je sezonu stvarno odigrao šampionski, u pravom smislu te riječi. Dva kola prije kraja, nakon 24 odigrane utakmice, imaju 18 pobjeda, primili su deset, a postigli 66 zgoditaka i nakupili 58 bodova. Drugom na tablici Dragovoljcu bježe osam bodova.

Prava, službena proslava titule, odgođena je za 19. svibnja, kada Pridražanima u goste dolazi Dalmatinac.

- Titulu ćemo proslaviti na igralištu, naravno da ste pozvani svi - kaže nam predsjednik kluba Stijepan Čulina i dodaje:

- Zahvala svima! Zvonimir Pedić i ja smo, pokazalo se, dobitna kombinacija. Posljednje četiri godine ja sam predsjednik, a Zvone je to bio prije mene. Prije toga ja sam bio sportski direktor, a potom me on zamijenio. Dosta smo rada uložili u ovaj uspjeh, ali ne samo nas dva, nego i igrači, trener, i svi članovi uprave. I svi koji su samo jedan kamenčić ugradili u ovaj uspjeh, hvala im, kazao nam je zadovoljni Čulina.

Trener Kristijan Tuta kratko se osvrnuo na tijek sezone i dolaska do titule.

- Prvenstvo je bilo dugo, teško i naporno. Sve smo izdržali, a posljednja utakmica protiv naših prijatelja iz Pakoštana, s kojima smo se nosili cijelo prvenstvu, donijela nam je prvo mjesto. Ostvareni rezultat plod je rada naših igrača, uprave i nas trenera. Svima skupa zahvaljujem i čestitam jer su to zaslužili. Nakon deset godina opet smo se popeli na vrh – kazao je popularni Tuta.

Hajduk sada očekuju kvalifikacije za Treću ligu koje se igraju 26. i 29. svibnja. Komisija HNS-a nedavno je obišla Pridragu i njenu nogometnu infrastrukturu te im je dala zeleno svjetlo za nastup u Trećoj HNL-Jug. Nadamo se da ćemo ih tamo uskoro i gledati...

 

 

Oni su prvaci

Skladnu družbu NK Hajduk iz Pridrage čine: Ante Pedić, Ante Jergan, Zoran Žilić, Luka Buljat, Marin Zubčić, Goran Burčul, Josip Brkić, Roko Burčul, Petar Gospić, Mate Zekan, Jure Narančić, Martin Pedić, Stipe Čulina, Mile Klapan, Niko Viduka. Trener ekipe je Kristijan Tuta.

Naslovnica Sport

Najčitanije