StoryEditorOCM
SportODIGRANO FINALE KATOLIČKE MALONOGOMETNE LIGE „SVETI DONAT"

Po treći put zaredom slavila župa svetog Josipa s Plovanije!

Piše Ivica Gjergja
18. svibnja 2018. - 16:28
kat1

Ovogodišnje izdanje Katoličke malonogometne lige „Sveti Donat" završeno je finalnim srazom Svetog Josipa s Plovanije i Svetog Petra apostola Ploča, pobjedom igrača s Plovanije. Prije odigravanja utakmica, sve sudionike je pozdravio don Marinko Jelečević, voditelj KMNL-a, kazavši:

-Cilj lige je poticanje mladih na zajedništvo u molitvi i druženju, kroz odigravanje malonogometnih utakmica, kratko je kazao Jelečević.

U ime sudaca, prisutnima se obratio i Marinko Paleka.

Mnogobrojni gledatelji pljeskom su pozdravili svoje momčadi, a domaćin završne večeri bila je župa svetog Petra i Pavla s Novog Bokanjca.

U utakmici za treće mjesto, na teren su istrčale župe svetog Antuna Padovanskog sa Smiljevca i svetog Petra i Pavla s Novog Bokanjca. Iako oslabljena, župa svetog Antuna Padovanskog, pružila je dostojan otpor domaćinu, međutim ipak je na kraju poražena rezultatom 3:0.


 

FINALE
SVETI JOSIP PLOVANIJA - SVETI PETAR APOSTOL PLOČA 7:2(2:0) Igralište na Novom Bokanjcu. Gledatelja: 200. Suci: P. Paleka i Viduka (oba Zadar). Delegat: M. Paleka.

Sveti Josip Plovanij: Ćurčija, Dražević, Juričić, V. Šušić, Škibola 2, Kresović 2, Katalinić 3, S. Šušić, Kokić, Toman. Voditelj: Željko Skukan.

Sveti Petar apostol Ploča: Katuša, Bašić 1, Ju. Šarić 1, Jo. Šarić, Kapitanović, Remšak, Adžić-Jurjević, Mičić. Voditelj: Vlade Marinović.

Neizvjesnost je nestala kod obje momčadi čim je finale počelo. Pločani su bolje otvorili utakmicu te su imali nekoliko izglednih prigoda koje nisu pretvorili u gol. U petoj minuti utakmice, akciju kao iz „libra", odigrala je župa svetog Josipa, a gol za njihovo vodstvo zabio je Katalinić. Na 2:0 je pred kraj poluvremena povisio Kresović. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, igrači s Plovanije, došli su do visokog vodstva od 3:0 preko Škibole, pa odmah i četvrti. Odmah nakon toga, voditelj Ploče, Vlado Marinović, preuzima krajnji rizik te njegova momčad igra s golmanom igračem. To im se i isplatilo. Najprije su preko Šarića smanjili rezultat na 4:1. Nedugo nakon toga, Bašić smanjuje na 4:2 i daje nadu Pločanima u pozitivan ishod.

Međutim, sve dileme oko pobjednika, riješene su u svega dvije minute, kada igrači svetog Josipa na prazan gol zabijaju tri zgoditka za nedostižnih 7:2. Bio je to i konačan rezultat utakmice te su igrači svetog Josipa mogli početi sa slavljem u kojemu ih je pratila mnogobrojna navijačka skupina.

Ovo je treći put za redom da su osvojili pehar pobjednika lige te će od 7. do 10. lipnja predstavljati Zadarsku nadbiskupiju na velikoj završnici KMNL-a Crkve u Hrvata, kojoj je domaćin Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Nakon finalnog susreta, uslijedila je podjela pehara i medalja. Osim pehara namijenjenog pobjedniku, iz župe svetog Josipa došli su i najbolji pojedinci lige: Toni Ćurčija izabran je za najboljeg vratara lige, najboljim igračem lige proglašen je Toni Katalinić, Kristijan Kokić bio je najbolji strijelac s deset postignutih golova.

Na kraju je za sve sudionike završnice organiziran domjenak na Plovaniji, gdje su sve momčadi još jednom pokazale zajedništvo, upravo onako kako priliči Katoličkoj malonogometnoj ligi „Sveti Donat".

Riječi aktera:
-Pohvalio bih svoje igrače ponajprije. Još jednom smo pokazali da smo najbolji kada je to najpotrebnije. Osam čistih pobjeda u osam utakmica velika je stvar za nas. Sada se možemo okrenuti pripremi za veliku završnicu. Nadam se da ćemo se vratiti s peharom pobjednika, kazao je Željko Skukan, voditelj Plovanije.

-Hvala svim suigračima, od prvog do zadnjega. Krasilo nas je zajedništvo od samog početka pa do kraja lige. Bez njih ne bih mogao doći do statusa najboljeg strijelca lige, rekao je Kristijan Kokić.

-Lako je osvojiti nagradu uz ovakve suigrače i voditelja. Mislim da smo zasluženo na tronu, kazao je Toni Katalinić, najbolji igrač lige.

-Kada imaš ispred sebe ovakve igrače, odmah je lakše i meni na golu. Dao sam sve od sebe, rekao je Toni Ćurčija, najbolji vratar lige.

-Samim ulaskom u finale, mislim da smo napravili puno. Čestitke svetom Josipu na naslovu. Dali smo sve od sebe, no ipak nismo uspjeli osvojiti prvo mjesto, tako da ostaje mali žal zbog toga. Htio bih pohvaliti svoje igrače zbog odličnog pristupa tijekom cijele sezone. Zahvaljujem se i našim navijačima, rakao je Vlade Marinović, voditelj župe svetog Petra apostola.



 


 

25. travanj 2024 10:28