StoryEditorOCM
SportIZ NK ZADRA PRED GOSTOVANJE U 30.ZADNJEM KOLU TREĆE HNL-JUG

Župan: „Sami odlučujemo o svojoj sudbini"!

Piše Ivica Gjergja
18. svibnja 2018. - 19:48
zupan

Nogometaši Zadra nakon dvije sezone u Trećoj HNL-Jug ovaj put su u prilici izboriti povratak u Drugu HNL, koji bi im puno značio. Netko je rekao da cijela sezona stane u 90 minuta. Tako da će u slučaju pobjede protiv Vala u posljednjem kolu, momčad Dragana Blatnjaka bez obzira na rezultate ostalih utakmica završiti sezonu na mjestu koje vodi u viši rang natjecanja. Dug i težak put prošli su Zadrani ove sezone da bi se prošli tjedan uspeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice, sa bodom više od četvrtog Splita, koji u posljednjem kolu dočekuje Zmaj iz Blata. Kako je to sve proživljavao on i njegovi suigrači pitamo Dragana Župana, kapetana Zadra:

- Dvije godine se borimo za ovo i sada napokon imamo sve u svojim rukama. Sami odlučujemo o vlastitoj sudbini i to je najvažnije. Znamo što nam donosi pobjeda u Kaštelama i idemo tamo dati sve do posljednjeg atoma snage za ta tri boda. Ne trebam posebno naglašavati koliko bi Druga liga značila i klubu i gradu i nama igračima. Spremni smo, sportski rečeno, poginuti za taj cilj, priča nam Župan. Vaš protivnik Val je ispao iz treće, no sigurno da će se boriti?

Ta činjenica da su oni ispali iz lige može biti dvosjekli mač za nas, ali dobro smo se pripremili i znamo što nas čeka na tom neugodnom terenu. Neće nam se dogoditi pristup "lako ćemo". Ova utakmica je za nas finale Lige prvaka i tako ćemo se postaviti od prve minute.

Kakva je atmosfera u momčadi uoči tog sraza?

- Odlična, pozitivna, optimistična i vrlo koncentrirana. Cijeli tjedan svi jedva čekamo početak utakmice, da napokon krenemo po ono što toliko žarko želimo. Idemo  napraviti još taj jedan korak i vratiti Drugu HNL u naš grad za sve one kojima je Zadar u srcu - za kraj će Župan.

Susret VAL KAŠTELA - ZADAR, igra se u subotu, 19.05.2018., 17:30 sati, u Kaštel Stari, igralište Vukovar.

20. travanj 2024 05:20