StoryEditorOCM
SportSVI NA VIŠNJIK!!!

Evo što Naglić kaže povodom sutrašnje utakmice Zadra protiv Cibone

19. svibnja 2018. - 14:45
cibona_zadar08-150518

„Svi na Višnjik!“ Nemoguće je nabrojiti koliko su se puta ove sezone ponovilo riječi kroz zadarski košarkaški eter, napose kad bi se u Krešinom domu iščekivalo Cibonu. Ozračje u kojem se živi za odlučujuću bitku koja će pobjednike odvesti u finale HT Premijer lige, te omogućiti borbu za naslov prvaka Hrvatske, podsjeća na vrijeme ranijih dvoboja Zadra i Cibone. Primjetno je da se i na gradskim ulicama priča o košarci i najavljuje pohod na tribine, uz jedno pitanje: "Hoćemo li ih dobiti ?" I onda čujete odgovor: " Nego što!"

- Došli smo do trenutka u kojem moramo priznati nešto čime se neki možda neće složiti, a to je da se kvaliteta Cibone, koja se podosta ogleda kroz učinak Marka Tomasa i Luke Žorića, mora uvažavati. Uz to imaju i mogućnost veće rotacije. Ono što mi moramo učiniti da bismo prekrili tu činjenicu jest ogromna energija koja će zasigurno biti potpomognuta "ludilom" na tribinama. I kod nas i publike želja je ista, tražimo put do finala, kojeg doista želimo posvetiti našim navijačima. Nosili su nas kroz cijelu sezonu, ne samo u dobrim nego i manje dobrim situacijama, veli Naglić.

- U svlačionici je unatoč porazu u Zagrebu jako dobro, naprotiv, svi pršte od silne želje da utakmica krene, prenosi Naglić, koji nije posve siguran hoće li imati sve igrače na okupu.

- Dvojica ozlijeđenih, Jakov Vladović i Mislav Brzoja još su u fazi rehabilitacije uz opasku kako je Brzoja u boljem stanju, međutim, sve do početka utakmica nećemo sa sigurnošću moći kazati tko će biti unutar momčadi, kaže Naglić.

O taktici je bespredmetno govoriti javno, ali je i Nagliću bilo nemoguće preskočiti odgovor na pitanje, hoće li se ponovno Ciboni ostaviti dosta prostora za miran vanjski šut....

- U Zagrebu nije postojao nikakav plan ili koncepcijski rizik vezano uz njihovu igru  na vanjskim pozicijama, ali se dogodilo da smo našom manjom čvrstinom, nakon izvrsnog otvaranja, vratili Cibonu u život. Zatvorili smo reket i nije se dozvolilo Žoriću da igra svoju igru, nažalost, kod dva ili tri šuta bili smo spori i oni su to iskoristili. Ovoga puta ćemo se braniti nešto drukčije, međutim, nema se previše prostora, jer deset mjeseci postoje uhodani mehanizmi koje bismo u većoj mjeri trebali mijenjati kroz jednu utakmicu, zaključio je Naglić, koji ističe kako će zadarska momčad dati 120 posto od sebe kako bi se osiguralo finale. Slično se razmišljalo i uoči polufinalne Kup utakmice s Cibonom, euforija je u tom trenutku bila narasla do neba, onda se dogodio poraz. Podleglo se pritisku.

- U vrijeme Kupa o kojem se govori i stalno podcrtava tu utakmicu s njima, igrali smo izvrsno u ABA ligi, bili čvršći i igrački kvalitetniji nego u ove dvije utakmice u kojima su nam nedostajala dvojica ozlijeđenih. Ali nema potrebe stvarati pritisak, u situaciji kad smo kao momčad nekako mekši, iako se dobro zna kakva su očekivanja, odnosno, ona su velika. Svi moramo biti realniji, mirniji, fokusiraniji na utakmicu i tražiti put do pobjede, zaključio je Naglić, koji je u svojoj igračkoj karijeri imao cijeli niz sličnih utakmica iz kojih je izlazio kao pobjednik.

 

Valja podsjetiti kako je uoči početka prve polufinalne utakmice u Krešinom domu, sudac te utakmice Sreten Radović, odlučio "prorijediti" stanje na sjevernoj tribini s koje se jedan od navijača nepristojnim pokazao prema njemu. U tom trenutku Tornado se iz svojeg sektora premjestio na ranije upražnjena mjesta, te tako stvorio rijetko viđeno ozračje koje je nalikovalo onom iz Jazina. U cilju izbjegavanja sličnog ponašanja prema sucima, prema navodima pojedinih medija, iz PU Zadarske, navodno je zabranjeno prodavanje ulaznica za prve redove tribina, kako na sjeveru tako i jugu.
- Ne bih znao ništa više o tome nego sam pročitao na nekim portalima, niti je moj posao da o tome vodim brigu. Ono što bih volio jest to da Tornado i " Jug" ponovno budu što bliže parketu – kazao je Naglić.
18. travanj 2024 15:41