StoryEditorOCM
SportFINALE PRVE ŽUPANIJSKE MALNOGOMETNA LIGE

Velika fešta u Mocirama - Varoš je prvak!

Piše Ivica Gjergja
20. svibnja 2018. - 12:05
Varoš_

Varoš je prvak! Nakon gotovo deset mjeseci što su u Mocirama igrane utakmice regularnog dijela prvenstva, u subotu su odigrana dva finalna susreta nakon kojih su varošani bili bolji od ekipe Tina, ukupno 9:5. U prvom susretu Varoš je pobjedio 5:3, a u drugom 4:2.

U krasnom ambijentu dvorane u Mocirama, brojni ljubitelji malog baluna imali su što i vidjeti dvije večeri za redom. Sve je odisalo vrhunskim haklom i dobrom organizacijom na ponos Udruge za mali nogomet Zadar.

Dva najbolja tima Zadarske županije do finala su došla porazivši sve svoje protivnike. Ekipa Varoša zasluženo slavi, ali i Tin je zaslužio čestitke na korektnoj i fer igri.

- Čestitam Varoši, bili su bolji od nas, sve su šanse iskoristili. U ovom trenutku oni su bolji, mi imamo dosta ozljeda i nismo bili kompletni. Čestitke Varoši na osvojenom prvenstvu, u glas su kazali voditelji Tina Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

- Dokazali smo na parketu da smo najbolji. Osobno sam kao i moji igrači ponosan na sve što su pružili ne samo u dvije utakmice finala nego i tijekom prvenstva. U regularnom djelu bili smo prvi i to smo ponovili u finalu. Hvala Tinu na fer i korektnoj igri, ali morat će sačekati drugu priliku. Idemo feštati, kazao je voditelj Varoša Željko Bakarić.

Nakon svega predsjednik Udruge za mali nogomet Zadar Marko Šimurina nije krio zadovoljstvo:

- Neka smo umorni, treba biti umoran da bi napravio dobar posao, a mi iz Udruge smo ga napravili na radost naših igrača kojima je sve podređeno. Hvala mojim suradnicima, kao i igračima u finalu i ne samo finalistima nego svim koji igrali u ligama županije. Vjerujem da možemo biti ponosni jer kvalitetu imamo. Vjerujem da ćemo napraviti korak više i jedan tim iznjedriti da u buduće igra u višem rangu malog nogometa. Hvala i Tomi Grbinu, ravnatelju Prirodnoslone-grafičke škole, i njihovim učenicama na suradnji. Vjerujem da će dogodine biti još bolje, kazao je Marko.

Prije dodjele nagrada najboljima predani su pokali i odličja pobjednicima Treće ŽMNL u skupini A, Malom cafeu i skupine B Baliju. Bali je imao i najboljeg strijelca lige, Josipa Zelenčića.

Odigrana je i revijalan utakmica prva dva sastava u Drugoj ŽMNL, Stanovi i Kontrol biro. Stanovi kao prvaci dobili su pokal i odličja. Nagrađeni su i najbolji strijelci: Deni Kolega (Ugljan) najbolji u Prvoj ŽMNL , najbolji strijelac Druge ŽMNL je Darko Smolić (Sukošan), a najbolji igrač finala bio je Mate Bugarija iz Varoša.

Cijelu malonogometnu sezonu učenici Prirodoslovno-grafičke škole snimali su surete prve i druge lige. Na kraju je žiri odabrao najbolju fotografiju, onu Ive Lasić. Ona je od tvrtke Sonik dobila na poklon vrijedan foto aparat, a uručio joj ga je Marin Bakotić.

 

Finale - Prvi susret

VAROŠ – TIN 5:3

ZADAR – SD Mocire. Gledatelja 300. Suci: Roko Režan i Zdenko Bakarić. Delegat Željko Jurica.

VAROŠ: Baričić, Nonković, Tulumović, Klarin, Vukić, Jurlina, Bugarija 2, Krajačić, Čurjurić 2, Lukić, Lekaj, Fatović 1. Voditelj: Željko Bakarić.

TIN: Čurčija, Ćerina, KLanac, Katalinić 1, Čulina 1, R. Burčul, G. Burčul, Baščevan, Marić, Čačić, Gospić. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

Za Tin je sve krenulo za „deset“, vodstvom od 2:0 kontrolirali su igru. No nije se dugo čekalo da Varoš proradi i sve se okrenulo u dvije minute jer je upravo toliko trebalo Varošu da preokrene rezultat i ode na odmor s prednošću 3:2. Glavna „dva kuhara“ su bila Bugarija i Čurjurić koji su i u nastavku „složili glavno jelo“ za prvu finalnu pobjedu.


 

Finale - Drugi susret

VAROŠ – TIN 4:2

VAROŠ: Baričić, Nonković, Tulumović, Klarin, Vukić, Jurlina, Bugarija 2, Krajačić, Čurjurić 2, Lukić, Lekaj, Fatović. Voditelj: Željko Bakarić.

TIN: Čurčija, Čerina, Klanac, Katalinić, Čulina, R. Burčul, G. Burčul, Baščevan 1, Marić, Čačić 1, Gospić. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

U drugom susretu Varoš je postigao četiri zgoditka, a Tinovci dva. Treba kazati da su varošani bili bolji u svim elementima, negdje do prvog gola Tin se držao, a kada je Bugarija "otvorio špinu", jedan za drugim padali su golovi, što je na kraju poluvremena potvrdio i Čurjurić. Isti igrači bili su strijelci za konačnu pobjedu, svatko je dao po jedan zgoditak. Na kraju susreta u duhu fair playa igrači i vodstva klubova međusobno su se pozdravili, a poraženi čestitali pobjednicima.

20. travanj 2024 04:23