StoryEditorOCM
SportSLAVLJE NA STANOVIMA - ZADAR UŠAO U DRUGU LIGU!

Fali samo licenca HNS-a! Dragan Župan: Još da uđemo u u Prvu ligu pa ću objesiti kopačke o klin!

Piše Ivica Gjergja
20. svibnja 2018. - 15:37
split_zadar4-030318

Pobjedom u Kaštel Starom u srazu s Valom u posljednjem 30. kolu Treće HNL-Jug, Zadar je ostvario direktan plasman u Drugu ligu. Još je ostala službena potvrda HNS-a, jer je potrebno odobriti licencu, što će vjerujemo biti formalnost.

Iako nogometaši Zadra nisu briljirali cijelu sezonu, bili su bolji od Splita onda kad je najviše trebalo u finišu lige, tako da će Zadar direktno u Drugu ligu, a Split u dodatne kvalifikacije.

Sve ovo pada u vodu ako ne bude licence. Koliko je poznato krajnji rok za donošenju odluke HNS-a je 20. svibnja. Ako dobiju licencu Split bi trebao igrati s Dragovoljcem, a kako je Solin ostao drugoligaš iz Treće ispada samo Val. Ako pak Zadar i Split ne dobiju licencu ispao bi i Neretvanac. Razne su kombinacije...

Evo što su nam nakon susreta kazali zadarski akteri:

- Sve smo preživjeli! Ipak moram reći da nismo od prve minute krenuli kako treba u susret sa Valom. No kako je utakmica odmicala mi smo bili sve bolji i zasluženo smo na kraju pobijedili. Cijelu utakmicu smo tražili pravi ritam igre, smogli smo snage nakon njihova vodstva, no teško je bilo sve to preživljavati. Pobjeda je pobjeda, protivnik dobar, izdržali smo do kraja, smogli snage i Druga liga je tu, tamo smatram i pripadamo. Hvala svim igračima, treneru Simuniću, Burčulu, predsjedniku Ćustiću koji 24 sata provodi u klubu. Sada se treba dobro pripremiti za sve što nas čeka, kazao je zadovoljni trener Dragan Blatnjak.

- Vjerovali smo u ovaj uspjeh i on se ostvario u zadnjem kolu. Mi smo svoje učinili, pobijedili smo i našoj lijepoj priči nema kraja. Nama na terenu je bilo najteže kada smo trebali okrenuti rezultat. Petku (Petkoviću) sam dao da puca penal. Neizmjerno mi je drago. Ostaje mi, ako budem mogao, da uvedem Zadar i u Prvu ligu pa ću objesiti kopačke o klin, kazao je kapetan Dragan Župan.

- Bio sam dvostruki strijelac, osjećaj je fantastičan. Svi u timu imali smo vjeru i snagu u vlastitu moć. Ovom pobjedom častimo naše navijače i upravu kluba. Uz naše trenere, uz našeg Hrvoja koji nas je bodrio, ostvarili smo cilj. Gostovali smo kod momčadi koja je već ispala, oni su bili jako dobro motivirani, no mi smo izdržali sve pa i taj loš teren. Val je vodio, ali mi smo smogli snage i preokrenuli rezultat. Zasluženo smo tu gdje jesmo, vjerujte bilo je teško iako smo bili bolji. Kod penala sam izvršio zapovijed kapetana Župana, hvala mu. Slavimo zasluženo, kazao je dvostruki strijelac i najbolji igrač susreta Vinko Petković.

19. travanj 2024 07:49