StoryEditorOCM
SportNAJBOLJI U VETERANSKOM NOGOMETU

Lorenco Kajtazi: „Dok budem mogao predriblati, igrat ću!“

Piše Ivica GJERGJA
21. svibnja 2018. - 15:55
l kajtazi.JPG

Sve ove godine, a prošlo ih je više od 30, Lorenco Lola Kajtazi (41) izuzetno mnogo dao je malom nogometu, ali i velikom. Trenutno je član veteranske momčadi Figurica, pa kada smo tražili da s njim popričamo jer ima razloga, nije bio voljan no uz dugotrajno uvjeravanje pristao je na blic razgovor. Razlog, naime, od eminentnih znalaca malog baluna u SD Mocirama Lorenco je proglašen za najboljeg malonogometaša veterana u malonogometnoj veteranskoj ligi Zadra.

Kako se osjeća najbolji?

- Ne, nisam ja to, ima i drugih, ja pokušavam koliko mogu još da svoje „komparativne“ prednosti dribling i šut iskoristim na najbolji mogući način i jednostavno da postignem zgoditak više od protivnika. Pa rekao bi da je to cijela mudrost igranja malog nogometa, no ne samo malog nego i velikog. Od kad sam počeo igrati nogomet uvijek sam želio biti korak brži od protivnika, na prvu će Lorenco.

Kada si počeo?

- Počeo sam u Posedarju sa šest godina kod Zdenka Bolića, on mi je „usadio“ prve nogometne korake koje nastavljam i danas održati. Nakon njega trener mi je bio Gordan Demo i mnogi drugi. Prošao sam kadetsku školu NK Zadra, nakon toga igrao u HV Posedarju, pa u još nekoliko klubova županije. U trećeligašima Velebitu, Primorcu iz Biograda i Pagu, pa u Dinari, Zrmanji, ponovo HV Posedarje, gdje sam i sad no ne mogu izdržati ritam igranja i velikog i malog, pa sam prešao na hakl. Tu se osjećam kao „riba u vodi“, a dokle ću, dok se bude moglo, a prema sadašnjem i zdravstvenom i svakom drugom pogledu vjerujem dugo.

Promijenio si mnogo klubova, nikada nisi bio kažnjen, udaljen iz momčadi, pa kako to?

- Da, promijenio sam mnogo sredina i svugdje mi je bilo lijepo. Kad dođeš igrati nogomet, a njega volim, onda se i normalno uljudno moraš i ponašati. To mi je bio moto i toga se i sad držim. Ako tebi nije drago da te netko, kako bi mi nogometaši rekli „digne“, udari, ne radi ni ti to. Uvijek se ponašaj i vladaj onako kakva je sredina, ne „iskači“ pa neće, to vam govorim iz iskustva, biti ni kazni ni animoziteta ni kod tvojih u timu ali ni protivnika.

Dokle ćeš igrati?

- Dok budem mogao predriblati protivnika i postići zgoditak, zaključuje vedro Lola Kajtazi.

25. travanj 2024 22:40