StoryEditorOCM
SportFOTO: FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA

Primorac je pobjednik kupa!

Piše Ivica Gjergja
24. svibnja 2018. - 23:20
dragovoljac_primorac4-240518

DRAGOVOLJAC – PRIMORAC (B) 0:1

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 300. Sudac: Goran Agičić. Pomoćnici; Erceg i Miletić.

Strijelac: 0:1 L. Barić (81-ag).

DRAGOVOLJAC: J. Barić, Josić, L. Barić, (od 85. L. Bašić), Žuža, Stanić (od 69. Srzentić), A. Lerga I (od 66. Baraba), J. Bašić, Vujević, Kalac (od 72. Gavran), Crnjak, A. Lerga II. Trener: Šime Demo.

PRIMORAC (B): Stojanov, Brzoja, Colić, Marković, Ješe, Vodopija ( od 71. Birkić), Majić, Lazarevski, Zelić (od 68. Ferić), Paponja, Bubnjar (od 86. Jović). Trener: Vedran Ješe.

Biogradski Primorac osvojio je svoj šesti Kup županije Zadra, pobijedivši u finalu Dragovoljac iz Poličnika. Na otvaranju susreta nisu se „dragovoljci“ uplašili jednog od najboljih trećeligaških momčadi, nego su napali i prvi imali suvislle akcije koje su mirisale na gol. Igrač Kalac je predstavljao latentnu opasnost.

No uzvratili su igrači Primorca, poluprigode su imali Majić i Zelić u sedmoj i osmoj minuti. Nadigravanjem, nadmudrivanjem na sredini terena i neznatnim prijetnjama na jednoj i drugoj strani završio je prvi dio susreta koji je bio izuzetno tvrd, zatvoren i teško se probijalo do vratiju jedne i druge momčadi.

U nastavku odmah su zaprijetili igrači Primorca preko Majića kojeg je izvrsno uposlio Lazrevski, no vratar Barić je obranio. Ponovo su potom bili aktivni Zelić i Vodopija no bez rezultata. 

Igrala se 81. minuta. Stasiti Ferić, nakon što ga je uposlio Brzoja, u kaznenom prostoru prešao je dvije prepreke, ubacio u peterac, lopta je udarila obrambenog igrača Dragovoljca Luku Barića i otišla u gol.  Na koncu je taj jedan autogol donio pobjedu Primorcu za osvajanje Kupa. 

Pokal pobjednika Primorcu predao je dopredsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Viktor Prtenjača.

25. travanj 2024 10:11