StoryEditorOCM
SportČEKA SE SPEKTAKL U KIJEVU

Sve je izglednije da će Zidane od prve minute u vatru gurnuti popularni 'BBC'

26. svibnja 2018. - 20:53
LP finale

 Večeras je u Kijevu na rasporedu veliko finale nogometne Lige prvaka. Hoće li slaviti hrvatski dvojac u dresu Reala (Modrić, Kovačić) ili Lovren u dresu Liverpoola, pratite UŽIVO na portalu Sportskih novosti od 20.45 sati, najavljuje ovaj sportski portal.

REAL MADRID - LIVERPOOL (20.45 SATI)

 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Isco, Ronaldo

Liverpool: Karius; Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

UŽIVO:

>>> 18.40

- Što se utakmica bliži svom početku tako su i sve veće naznake kako će legendarni francuski nogometaš i trener Reala Zinedine Zidane u utakmicu krenuti s polularnim 'BBC-jem' (Benzema, Bale, Cristiano), dok će Isco svoju priliku čekati s klupe.

>>> 18.30 - Još ništa nismo ostvarili i o tome moramo voditi računa, ništa nismo osvojili. Nakon Rome bilo je veliko slavlje, ali odmah smo se usredotočili na iduću utakmicu. Nadamo se da će još veće slavlje biti nakon susreta u Kijevu - kazao je kapetan Liverpoola Henderson uoči spektakla u finalu.

Soccer Football - Champions League Final - Real Madrid v Liverpool - Kiev, Ukraine - May 26, 2018 Real Madrid fans gather in Kiev before the match REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

 

 

>>> 17.20 - Prema posljednjim informacijama španjolskog lista Marca, Zinedine Zidane mogao bi se odlučiti od prve minute u vatru gurnuti i Francuza Karima Benzemu i Velšanina Garetha Bale

View image on Twitter

#UCLfinal✔@ChampionsLeague

Cristiano Ronaldo ????

The first 5-time winner? ?

Real Madrid C.F. ⚽️✔@realmadrid

???? ¡Así viven en Kiev nuestros , las horas previas a la Final de Champions! |

--------------------------------------------------------------

Teško ih je uspoređivati, svaki dolazi sa svojeg planeta, ali to ionako nije važno. Kad večeras na Olimpijskom stadionu krene finale Lige prvaka neće biti važno što kadar Real Madrida stručnjaci Transfermarkta procjenjuju više od 400 milijuna eura vrednijim od Liverpoolova, neće biti važno što su Madriđani za pripremu utakmice imali tjedan dana manje od svojih suparnika... Bit će bitno samo ono što u glavama, srcima i nogama imaju momci koje vode Zidane i Klopp.

- Napravili smo fantastičan posao da dođemo do Kijeva i sada želimo napraviti taj posljednji korak. Želimo ispisati povijest - podvukao je kapetan engleskog velikana Jordan Henderson.

Ispisana povijest

Ta borba za trofeje posebna je priča. Realovci su šampioni, oni su povijest već ispisali. Nitko prije njih nikad nije osvojio Ligu prvaka dvije sezone zaredom, a oni sad mogu to napraviti i treći put uzastopce. Zidanea mogu osporavati, ali nekog smisla u tome baš i nema. Otkako je postao trener Reala, a govorimo o siječnju 2016. , Francuz je već osvojio osam velikih trofeja. Liverpool, pak, trofej nije osvojio od 2012. kad se okitio naslovom Liga kupa. No, ne zavaravajte se, bez obzira na silne trofeje, igrači Reala večeras će istrčati željni uspjeha kao da im je to posljednja utakmica u životu.

 

Još jedan dragulj

- Puni smo motiva, ponosni smo, gladni smo novih uspjeha i to nas motivira da dođemo do nove pobjede. Ovo je privilegij, opet želimo obraniti trofej i ponovno ispisati povijest. To nam je dovoljna motivacija. Liverpool je velik klub, koji nikad ne baca ručnik, imaju i sjajnog trenera. Oni su kao švicarski sat. Bit će to veliko finale - kaže kapetan Reala Sergio Ramos.

Realu će ovo biti 16. finale elitnog europskog klupskog natjecanja i ima priliku doći do 13. titule. Vidjet ćemo hoće li im 13 danas navečer u Kijevu biti sretan ili nesretan broj. Liverpool je u lovu na šesti trofej u ovom natjecanju, zadnji je put slavio 2005. u ludom finalu u Istanbulu.

Cristiano Ronaldo lovi svoj peti naslov u Ligi prvaka, natjecanje pod tim imenom nikad nije osvojio toliko puta, a Real Madrid po prvi put u povijesti u istoj godini može osvojiti titulu prvaka u nogometu i u košarci. Za to će mu definitivno trebati velika pomoć Luke Modrića, 32-godišnjeg hrvatskog velemajstora.

- Modrić je genij - ponavljaju navijači najtrofejnijeg svjetskog kluba na ulicama Kijeva.

Modrić danas može dodati još jedan dragulj na krunu čudesne karijere. Triput se s Realom popeo na krov Europe, 2014., 2016. i 2017. godine, i ako danas uspije opet, izjednačit će se s Barceloninim zvijezdama Gerardom Piqueom, Xavijem, Andresom Iniestom i Lionelom Messijem, kao i Clarenceom Seedorfom, također četverostrukim osvajačem LP, jedinim igračem koji je dosad to natjecanje osvajao s tri različita kluba.

 

Modrić može zaboraviti na osobno praznovjerje, on je već došao do 13. velikog trofeja s Realom, danas lovi 14. Ukupno je na 19 trofeja u karijeri, pozornica za 20. je savršena. Bude li Modrić na svojoj najvišoj razini, Real će napraviti veliki korak prema novom uspjehu. Još je jedan Hrvat u Realu, Mateo Kovačić, svoju će priliku po svemu sudeći čekati s klupe. I loviti svoju treću krunu u Ligi prvaka.

- Vidjet ćete, Dejan Lovren će zabiti za pobjedu u finalu - poručuje nam Sam, momak iz Yorka kojem je amputirana noga ispod lijevog koljena, a na finale je u Kijev doletio iz Malezije.

Serija se nastavlja

Lovren je česta tema među Liverpoolovim navijačima, svi ga cijene zbog požrtvovnosti, ali postoji dio onih koji sumnjaju u njegovu kvalitetu. I zato je za Lovrena večerašnji sudar ogromna prilika da svim svojim kritičarima začepi usta. Iskušenje ne može biti veće, trofej Lige prvaka je u pitanju, a s druge strane čudesni ofenzivci predvođeni Cristianom Ronaldom.

Patit će Liverpoolova obrana, Lovren mora biti savršeno raspoložen da odoli svim iskušenjima. Posao je težak, razlika je velika. Ni Klopp, niti bilo tko od njegovih igrača nikad nije bio klupski prvak Europe, a za realovce su europska finala poput šetnje parkom.

Modrić četvrti, Kovačić treći ili Lovren prvi put, kao 11. hrvatski nogometaš koji je postao prvak Europe? Za Hrvatsku i nije toliko bitno, ona će večeras u Kijevu i šestu godinu zaredom imati svojeg predstavnika u najboljoj momčadi Starog kontinenta. Pothvat je to kojim se mogu još pohvaliti samo Brazil, Francuska, Njemačka i Španjolska, najmoćnije svjetske nogometne nacije. Lijepo društvo, zar ne...

Hrvati u finalima Lige prvaka od neovisnosti

1993. ALEN BOKŠIĆ (Marseille)
1994. ZVONIMIR BOBAN (Milan)
1995. Zvonimir Boban (Milan)
1997. Alen Bokšić (Juventus)
1998. DAVOR ŠUKER (Real Madrid)
2002. Boris Živković, Marko Babić, Jurica Vranješ (Bayer)
2003. DARIO ŠIMIĆ (Milan)
2003. Igor Tudor (Juventus)
2004. Dado Pršo (Monaco)
2005. IGOR BIŠĆAN (Liverpool)
2007. DARIO ŠIMIĆ (Milan)
2010. Ivica Olić, Danijel Pranjić (Bayern)
2012. Ivica Olić, 
Danijel Pranjić (Bayern)
2013. MARIO 
MANDŽUKIĆ (Bayern)
2014. LUKA MODRIĆ (Real Madrid)
2015. IVAN RAKITIĆ (Barcelona)
2016. LUKA MODRIĆ, MATEO KOVAČIĆ (Real Madrid)
2017. LUKA MODRIĆ, MATEO KOVAČIĆ (Real Madrid)
2017. Mario Mandžukić, Marko Pjaca (Juventus)
2018. Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real Madrid), Dejan Lovren (Liverpool)

Sezona HR-trojca u finalu Lige prvaka

LUKA MODRIĆ
42 nastupa
3248 minuta
2 pogotka
8 asistencija
 

MATEO KOVAČIĆ
36 nastupa
1823 minute
3 asistencije
 

DEJAN LOVREN
42 nastupa
3264 minute
2 pogotka
1 asistencija

27. travanj 2024 04:40