StoryEditorOCM
SportUŽIVO: DALIĆ ĆE SE UOČI TRENINGA OBRATITI JAVNOSTI

Na press konferenciji pojavili se Vrsaljko i Badelj, novinarima zabranili pitanja o Kaliniću...

18. lipnja 2018. - 18:26
dalić presica

 

Zlatko Dalić danas će se s početkom u 16.15 sati na presici obratiti novinarima. Glavna tema bit će Nikola Kalinić. Tekstualni prijenos presice UŽIVO pratite na portalu Sportskih novosti.

16:44 - Završena je službena presica Badelja i Vrsaljka, a novinari su se premjestili u miks zonu gdje se očekuje izjava izbornika Dalića uoči treninga. Dakako, to je trenutak koji svi iščekuju, objašnjenje za izbacivanje Nikole Kalinića iz tabora Vatrenih.

16:42 - "Nigerija je ipak bila prva i odigrali smo onoliko koliko nam je bilo dovoljno. Možemo li bolje? Možemo i to je dobro. Bit će to skroz druga utakmica, možda bude još bolja, a zapravo i mora biti jer je Argentina užasno jaka u napadu", dodao je hrvatski veznjak.

16:38 - Kako napasti Argentince, upitan je Badelj?

"Moramo se brzo kretati, dodavati. Nećemo otkrivati sve budući strani mediji sve prenose. Mislim da ćemo naći načina da im nanesemo štetu", objasnio je Badelj.

16:31 - Badelj je upitan što misli kako će se Argentina postaviti protiv Hrvatske?

"Argentina kakvu očekujem je takva kakva je bila protiv Islanda, koja teži posjedu lopte i kratkim pasevima tražeći Messija koji je klasa za sebe".

16:30 - "Atmosfera u momčadi je fantastična, pozitivno mislimo i koncentrirani smo na Argentinu", komentirao je Vrsaljko upitan je li poremećena atmosfera unutar hrvatskog tabora.

16:27 - "Messi? Jedan od najboljih je igrača na svijetu, među dva sigurno. Mislim da će izbornik sjajno pripremiti taktiku za tu utakmicu. Messi ima veliku kvalitetu, ali na terenu smo 11 protiv 11 i ako budemo timski na nivou mislim da ćemo njega dovesti u minimalan broj situacija iz kojih nam može zaprijetiti", rekao je Vrsaljko.

16:25 - Započela je presica. Pred predstavnike sedme sile izašli su prvo Badelj i Vrsaljko. Izbornik Dalić će o 'slučaju Kalinić' progovoriti u miks zoni uoči treninga, negdje oko 17 sati. Novinari su zamoljeni da Badelju i Vrsaljko postavljaju isključivo pitanja o Argentini i ne dotiću se Kalinića.

16:19 - Na presici bi se trebali pojaviti i Milan Badelj i Šime Vrsaljko, koji će se osvrnuti na pobjedu protiv Nigerije i najaviti okršaj protiv Argentine.

16:15 - Očekuje se da izbornik Dalić uskoro izađe pred novinare i progovorio o odluci koja je glasno odjeknula ne samo u hrvatskim, nego i svjetskim medijima.

--------------------------------------------------------

Prema neslužbenim informacijama hrvatski izbornik potjerao je napadača Milana zbog narušavanja discipline unutar momčadi i pravila ponašanja.

Navodno je Kalinić odbio ući u igru protiv Nigerije, a izbornik je morao povući takav potez kako bi sačuvao svoj autoritet i atmosferu unutar momčadi. Prvotno se činilo kako je razlog Klainićevog neulaska u igru prroblem s ozljedom leđa, ali na kraju se pokazalo da je istina drugačija.

Hrvatski izbornik je uoči puta u Rusiju poručio kako svi u hrvatskom taboru moraju 'spustiti svoj ego'. Kalinić to očito nije uspio, a Dalić nije želio toleritrati njegovu nedisciplinu. Izbornik je povukao odlučan potez, jer je morao zaštititi svoj autoritet i atmosferu unutar momčadi, iako je ovaj incident sasvim sigurno pokvario idilu u 'Šumskoj rapsodiji', kampu u kojem su smješteni Vatreni.

- Saznat ćete sve sutra - odgovorio je Dalić, još jednom to isto ponovio pa slegnuo ramenima u stilu “što ja tu mogu”.

O spomenutoj aferi, kao i ostalim aktualnostima vezanima uz reprezentaciju tri dana uoči ogleda protiv Argentine izbornik bi trebao progovoriti na presici.

U svakom slučaju Vatreni su odlaskom Kalinića ostali na 22-ojici igrača, a Dalić nema pravo pozvati zamjenu...

23. travanj 2024 22:34