StoryEditorOCM
SportJUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE ODRŽANO U SPLITU

Ivan Mišković i Tea Smokrović postali juniorski prvaci Hrvatske!

Piše Ivica Gjergja
21. lipnja 2018. - 14:06
atl1

U Splitu u organizaciji ASK-a održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore. Na njemu je nastupilo osam članova AŠK Zadar koji su ostvarili izvrsne rezultate. Osvojili su sedam odličja od čega 2 zlatne, 3 srebrene i 2 brončane, te i ovaj put potvrdili da je AŠK Zadar najbolji klub u Zadru i Zadarskoj županiji.

U konkurenciji juniora prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojio je Ivan Mišković u troskoku s najboljim skokom od 14, 88 m. Ivan je bio odličan i u skoku u dalj osvojivši drugo mjesto i srebrenu medalju, s rezultatom 7.04 m, čime je za čak 43 cm više postigao svoj novi osobni rekord te tako prvi puta u karijeri skočio preko sedam metara. Srebrenu medalju osvojio je i Adrian Dražina u skoku u vis s preskočenom visinom od 180 cm.

U konkurenciji juniorki, pobjeda Zadranki u troskoku. Prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojila je Tea Smokrović s 11,82 m, druga je bila Anđela Zelić priredivši ugodno iznenađenje osvajanjem drugog mjesta i srebrene medalje s 11, 79 m. Mora se napomenuti da je Anđela Zelić jedina od svih juniorki skakala s odrazne daske od 11 m dok su druge juniorke skakale s 9 m. Treća je bila Paula Sorić skokom iz četvrte serije s 11,29 m što je njen novi osobni rekord. Ana Ćurković zauzela je 11. mjesto s rezultatom 10,26 m. Na 100 m Antonia Dušević je osvojila 7 mjesto s 12,71 sekundu izjednačivši svoj osobni rekord. U skoku u dalj Tea Smokrović je osvojila treće mjesto i brončanu medalju s najboljim svojim skokom 5,54 m, dok je Antonia Dušević osvojila 14 mjesto skočivši 4,88 m što je njen novi osobni rekord. U bacanju koplja ( 600 g ) kadetkinja Veronika Šokota osvojila je zapaženo 5 mjesto hitnuvši koplje odličnih 34,33 m, čime je za više od 4 m postigla svoj novi osobni rekord.

- Rezultati postignuti u Splitu su izvrsni, no ovaj rezultat nije slučajan. On je plod velikog, marnog i stručnog rada. Kada se govori o struci u AŠK Zadru (jedini klub u Zadru) u kome rade stručno obrazovani i osposobljeni kineziolozi atletike u svim kategorijama, logičan je rezultat kojega postižemo. Ovo je ujedno i poziv svim roditeljima čija djeca imaju želju za bavljenjem atletikom da se slobodno jave jer se upisi u naš klub vrše tokom cijele godine, kazao nam je trener Ivan Šola.

18. travanj 2024 05:16