StoryEditorOCM
SportSTANOVI NAKON FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA

Dragan Blatnjak: Francuzi su dobili dva poklonjena gola!

Piše Ivica Gjergja
16. srpnja 2018. - 19:55
nk_zadar_prozivka8-090718

Zadar, kao u ostalom i cijela Hrvatska, „obojen“ je u srebro, zahvaljujući svojoj četvorci nogometnih asova, Luki Modriću, Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku i Dominiku Livakoviću koji su osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dok oni primaju zaslužene čestitke i priznanja, mi smo malo zavirili do njihovog „inkubatora“, u NK Zadar, da kratko o svemu popričamo s trenerom Draganom Blatnjakom.

- Za mene su naši dečki svjetski prvaci. Finalni susret s Francuzima za mene je bio šokantan. Naši su odigrali sjajno, najbolju svoju utakmicu na prvenstvu, uostalom nisu lošu igru pružili tijekom cijelog natjecanja. Uvjeren sam da je prvi francuski zgoditak velika pogreška suca Pitana kada je dosudio prekršaj nad Griezmannu iz kojeg je Mandžukić dao autogol. Što se penala tiče, mislim da je on postojao i da je on usmjerio utakmicu na noge Francuza. Nakon tog šoka nije se bilo lako vratiti. Ne mogu se oteti dojmu kako su Francuzi dobili dva poklonjena gola.

Što kažete za Luku koji je dobio zlatnu loptu i Danijela?

- Što reći o Luki Modriću? Po tko zna koji put je pokazao da je rođeni vođa i pravi lider. Poslije jedne teške i naporne sezone u klubu s kojim je osvojio sve što se moglo, doveo je i reprezentaciju do samih visina. Nagradu je zaslužio, bila bi nepravda da je pripala nekom drugom. Za Danijela je velika šteta, pokazao je o kakvoj se vratarskoj klasi radi i mislim da su njegove zasluge što je Hrvatska igrala u finalu neprocjenjive. Suba je imao veliku nesreću što je imao zaista veliku konkurenciju jer su svi vratari na ovom prvenstvu bili odlični. Siguran sam da bi Danijel uzeo tu nagradu da smo jučer osvojili naslov, no i njemu kapa do poda, oni silni penali koje je obranio bili su fenomenalni. Bravo za oba, bravo za sve!

24. travanj 2024 13:11