StoryEditorOCM
SportNAKON PRIJATELJSKE UTAKMICE RIJEKA - ZADAR 9:1

Blatnjak: Kad smo pristali igrati s Rijekom, znali smo s kim igramo!

Piše I.G.
22. srpnja 2018. - 14:47
blatnjak1-230418 (1)

Nogometaši Zadra su doživjeli visok poraz u premijernoj prijateljskoj utakmici na Rujevici protiv HNK Rijeke (9:1). Istina ako ima utjehe, a ima, treba reći kako je Zadar u fazi priprema 12 dana, a da je Rijeka kao viceprvak Hrvatske u završnoj fazi priprema pred nastupajuće natjecanje u prvenstvu Hrvatske i Europskoj ligi.

Svjestan je i trener Zadra, Dragan Blatnjak, jer nije to neka senzacija nego objektivna realnost.

- Kad smo pristali odigrati susret s Rijekom znali smo s kim igramo. Osobno nemam problema ovako visokim rezultatom, odigrali smo ovog trenutka onoliko koliko smo mogli parirati Rijeci koja je, zna se, jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Mislim da smo dali svoj maksimum, iako smo u početku utakmice igrali sa četiri pet novih igrača, nemam zamjeriti što svojim igračima. Ovo će nam biti sigurno jedno veliko iskustvo.

Nije li bilo u igri onih koji su bili impresionirani Rujevicom?

- Dobro ste rekli, to se vidjelo kod mojih igrača, pa njih dosta nije igralo prvoligaške utakmice, a domaćin je kvalitetnija momčad. Ne smijemo biti tužni nego glavu gore, sada ćemo igrati s klubovima našeg ranga, ovaj visoki poraz može samo pomoći. Na kraju susreta sam rekao igraćima da nas ne smije pokolebati ovaj poraz, nego da imaju vjere u vlastite snage i sposobnosti. Uvjeren sam da ćemo se maksimalno dobro spremiti za predstojeće natjecanje u Drugoj HNL i ostvariti dobar rezultat, kazao je trener Zadra Dragan Blatnjak.

Podsjetimo da Zadar ide 27. srpnja na turnir u Zmijavce, domaćin je Croatia, a igrat će još Hajduk II i Šibenik.

25. travanj 2024 19:38