TRENER ANTONIO PERICA NAPUSTIO STANOVE "Sve što sam naučio zahvaljujem NK Zadru, novi izazov mi je rad u "Zari"!

TRENER ANTONIO PERICA NAPUSTIO STANOVE

Antonio Perica je jedan od perspektivnih, nadarenih mladih nogometnih trenera koji će, ako nastavi ovako, u budućnosti sigurno doseći "visok položaj" u ovoj branši. Antonio je s mlađim uzrastima NK Zadra, u prvenstvu i na brojnim turnirima, bio izrazito uspješan u smislu rezultata. Turnirima koje je osvojio ni broja nema, a u tri prvenstva županije sa Zadrom II bio je prvi kao i tri godine među prve tri ekipe u Dalmatinskoj ligi.

Dokaz da se kvalitetno radilo je i taj da je GNK Dinamo uzeo četvoricu njegovih igrača, koji su trenutno standardni igrači u svojim uzrastima. Antonio je odlučio promijeniti sredinu, imao je dosta ponuda, te će ubuduće biti trener u NK Zari. Nakon što je otišao iz NK Zadra, kazao je:

-Prije svega želim se zahvaliti NK Zadru, a posebno predsjedniku Svetku Ćustiću na prekrasne tri godine provedene u klubu, što je meni kao mladom treneru puno pomoglo u razvoju. Te ću godine teško zaboraviti, one su mi urezane u pamćenje. Već nakon prvog razgovora u NK Zari s voditeljem škole Nikom Matkovićem i predsjednikom kluba Nikolom Zorićem, shvatio sam da je to ono što želim. Funkcioniraju kao jedna velika obitelj, ništa im nije teško napraviti jedni za druge. Osobno cijenim trenera Matkovića, koji iza sebe ima veliko iskustvo, gdje su ga trenirali veliki treneri kao što su Vladimir Beara i Tomislava Ivić...,te da je profesionalac od glave do pete. Uvjeren sam da ću od njega naučiti puno toga, kao što sam u NK Zadru naučio od voditelja škole Damira Čačića. Isto tako sam uvjeren da ću svojim sistematičnim pristupom i znanjem uvelike pomoći u ostvarenju ciljeva škole nogometa i razvoju mladih igrača, kazao nam je Perica

Počeo si sa treninzima u NK Zari?

-Da, danas. Svakodnevno nam se javljaju novi članovi, čiji su roditelji prepoznali ozbiljnost škole nogometa, a to potvrđuje i vratar Vatrenih Danijel Subašić, koji je u više navrata i sam radio s nama te donirao lopte za školu nogometa. Treninzi se odvijaju na ŠRC Višnjik, a svi zainteresirani se mogu javiti na društvenim mrežama nogometnog kluba ili na broj 091/ 551-5421, voditelj Nikola Matković, kazao je Perica i otišao na trening.


 

Osobni trenerski karton Antonia Perice!

Godine 2010. - završio C trenerski program, a 2015. završio UEFA B trenerski program. Trenersko iskustvo: Sezona 2010 / 2011 - trener papalina i tića u Nk Škabrnja. Sezona 2011 / 2012 - trener papalina i tića u Nk Škabrnja. Sezona 2012/2013 - trener tića i mlađih pionira u Nk Škabrnja. Sezona 2013/2014 - trener mlađih pionira u NK Škabrnja. Sezona 2014 / 2015 - od 1. veljače trener mlađih pionira u Nk Sabunjar. Sezon 2015 / 2016 tener mlađih pionira u Nk Zadar. Sezona 2016/2017 trener mlađih pionira u Nk Zadar. Sezona 2017/2018 trener mlađih pionira u Nk Zadar.

 

Igračko iskustvo Od 2003.- 2008. - prošao sve uzraste u NK Zadar 2008. - 2009. - igrao za NK Slaven (Grude). Dvije godine 2009. - 2010. - igrao za NK Dragovoljac (Poličnik), 2010. - 2015. - igrao za NK Škabrnja 2015. a od 25. veljače igra za NK Sabunjar (Privlaka).

 

Naslovnica Sport