StoryEditorOCM
SportZAVRŠEN 5. STREETBALL MORNARICA TURNIR U BASKETU 3X3

Pobjednici Iskusni Dabrovi, a 13-godišnji Luka Anzulović odnio pobjedu u natjecanju u tricama

Piše Zadarski.hr
14. kolovoza 2018. - 21:20
39139193_265241530755210_5528871641628540928_n

Završen je 5. Streetball Mornarica turnir u basketu 3x3. Kao i svake godine, turnir sve više raste, što po pitanju organizacije, tako i po nagradama te broju ekipa. Nije laž da mu gotovo svi sudionici i prisutni tepaju kao "najbolji turnir u gradu" jer je on ove godinu to u potpunosti opravdao.

Turnir je trajao 5 dana, a dan prije organiziran je i ždrijeb natjecanja,kao i pripremni basket za sve sudionike i prisutne. Prva 3 dana turnira odigravale su se skupine turnira. Na turnir se prijavilo 22 ekipe, dok je njih 20 pristupilo. Ekipe su podjeljene u 6 skupina, četiri skupine po 3 i dvije po 4 ekipe. Njih 16 izborilo je osminu finala, dok su u finalni dan pristupili 4 najjače ekipe, JDK, ISKUSNI DABROVI, SMILJEVAC UNITED, GRINTAVI.

Pobjednik 5. Streetball Mornarica treći put zaredom je ekipa Iskusnih Dabrova koja je u finalu porazila velikog rivala ekipu JDK, rezultatom 43:37. U utakmici za treće mjesto, nagradu je uzela ekipa Smiljevac United pobjedivši ekipu Grintavih, rezultatom 43:15.

Na početku finalnog dana, snage su odmjerili dvije U13 ekipe, koje su odigrale finale na dvije pobjede (do 22), gdje je sa 2:0 u seriji slavila ekipa Kampo Kaštela. Pehare I medalje su im uručili bivši i sadašnji igrači Zadra, Ivan Vraneš i Kristijan Krajina.

U nikad zanimljivijem Natjecanju u tricama, pobjedu je odnio 13-godišnji, Luka Anzulović, koji je u prvom krugu pogodio 2/3 trice, dok u drugom stopostotnih 6/6 !!!

Osim natjecanja, valjda istaknuti kako su organizatori – članovi DSR “Evala” postavili kutiju za donacije, gdje se moglo donirati za obnovu ili kupovinu novog koša koji je prijeko potreban. Također poručuju da su na dobrom putu da ostvare svoj cilj, a ukupna zarada će se znati kada se podmire svi troškovi organizacije turnira. Također, mogla se kupiti i službena majica turnira bez fiksne cijene, već je svak dobrovoljno donirao sredstva prema svojim mogućnostima.

Svaki dan turnira se vodila Statistika turnira, koju je marljivo vodio Statistički tim, a na facebook stranici možete pogledati statistiku cijelog turnira. Mornarica je svaki dan bila popunjena do kraja, dok je za zadnja dva dana, možda bila potrebna i montažna tribina da bi svi prisutni imali svoje mjesto. Mornarica je opravdala turnir “najjačeg” , što po broju ekipa, po kvaliteti basketa te samoj posjećenosti, ali i po organizaciji, što je naravno i najbitnije, sve je prošlo bez ikakvih incidenata.

 

19. travanj 2024 03:45