DENIS KARLOVIĆ IMA RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO SRC Višnjik je u cijelosti financijski isplaćen, a sa teniskim terenima dobili smo sportski centar kakav nema nitko u Hrvatskoj!

DENIS KARLOVIĆ IMA RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO

Sjaj zadarskog SRC Višnjika ne može ostati ne primjećen, uočili su njegovu ljepotu tenisači Hrvatske i SAD-a, ne samo kad je riječ o upravo izgrađenim teniskim terenima nego o cjelokupnom sadržaju koji se praktički nudi u centru Zadra. Nešto neopisivo, riječi su svih koji su barem na trenutak zakoračili na prelijepo sportsko središte.

- Mi smo ponosni jer je praktički za dvadeset pet dana napravljeno sve ovo oko Davis cupa koji je velika promocija grada Zadra i Hrvatske. Jednako je važno istaknuti kako je realizirana ranija zamisao koja je predviđena detaljnim urbanističkim planom i odnosi se upravo na izgrađene terene koji će postati nacionalno tenisko središte za pripremu svih dobnih reprezentativnih vrsta.

Ovih dana očekujemo i potpis ugovora baš na ovu temu i jako smo ponosni što će Zadar imati ulogu o kojoj se davno razmišljalo. To znači da ćemo biti mjesto na kojem će se odigravati brojni turniri, kao i pripreme vrhunskih tenisača – kazao je Denis Karlović, koji je u prvoj godini drugoga mandata na mjestu direktora SRC "Višnjik".

Davis cup u ovom trenutku je središnji događaj i sve su oči uprte u zemljani teren oko kojeg su montažne tribine. Posla je bilo preko glave...

- U suradnji s HTS–om sve je odrađeno na najbolji mogući način, na dnevnoj bazi na gradilištu središnjig stadiona i postavljanju tribina radilo je oko 250 osoba. Jasno, u cijeli projekt uključeno su svi djelatnici SRC "Višnjik" i to na svim poljima, odnosno, na usluzi smo dvadeset i četiri sata. O tomu da je sve odlično odrađeno posvjedočili su naši teniski reprezentativci kojima nije prvi put biti na Višnjiku, ali ih je dodatna slika sve razveselila – veli Karlović .

Valja kazati kako je u začetku ostvarenja projekta Višnjik bilo podosta prijepora i otpora, čak i raznih podmetanja, najprije uoči izgradnje dvorane "Krešimir Ćosić" koja danas u svojoj "utrobi" ima četiri male dvorane. Kod vanjskih terena napose atletske uz nogometno igralište, lomila su se koplja, pisali peticije, osporavalo na sve načine. Ali je dežurne dušebrižnike dematiralo vrijeme i trud svih koji su u svojem naumu imali jedno vrhunsko sportsko središte.

- Vrijednost Višnjika temelji se upravo na tomu da svakodnevno imamo više od tri tisuće korisnika i da po sadržajima koji se nude, od dvorana, bazena, trim staze, atletske staze, nogometnog igrališta, vježbališta, svlačionica, rasvjete te cijelog niza malih terena za sve sportove, uskoro će i teniski tereni biti u ponudi. Bez pretjerivanja u Hrvatskoj se nemamo s kime mjeriti, nitko ne nudi ovako nešto. Mora se znati da smo otvoreni prema građanima i da se kroz 152 sportske udruge, odnosno, klubove, pokriveni svi sportovi – zbori Karlović.

Nije nevažno istaknuti kako će Višnjik dodatno bujati, jer priči nije kraj niti se misli stati na postojećem stanju i ponudi kakvu se u Europi malo viđa, nego se nižu novi projekti...

- Mi smo jedinstven centar i veseli nas što su građani prepoznali kako je sve izgrađeno njima na korist i tako će biti i ubuduće. Naime, u pripremi su projetki, štoviše, već se nešto i radi na terenu, odnosno, plan nam je u što skorije vrijeme u sklopu ŠRC "Višnjik" izgraditi sportski dječji vrtić, ali i dječji park na 6.500 metara četvornih. U pripremi je projekt klizališta i rolališta, zapravo, klizanje će se odvijati tijekom tri mjeseca, kasnije će se djeca i dirasli moći rolati. Nadalje, uz postojeće zatvoreno plivalište odavno je planiran olimpijski bazen na otvorenom. O njegovoj izgradnji će odlučiti gradonačelnik i Gradsko vijeće i ne dvojim da će i ta priča čim prije biti na dnevnom redu. I na kraju, Višnjik je u cijelosti finacijski isplaćen, možemo mirno raditi i razmišljati o novim projektima koji će biti na raspolaganje građanima – zaključio je Karlović.

Naslovnica Sport

Najčitanije