FOTO: TRI DANA TENISA NA VIŠNJIKU Zadar je do sada imao peku. A sada ima i gradele!

FOTO: TRI DANA TENISA NA VIŠNJIKU

Samo sunce, ništa ili malo more, pjevušilo se na tribinama Višnjika, u trećem danu Davis cupa, u kojem je izvan svih očekivanja meč između Hrvatske i SAD-a , otišao do petog odlučujućeg boda. Istina, svi su bili uvjereni kako će Marin Čilić lako odraditi priču protiv Sama Querreya, kojeg je pak izbornik SAD-a ubacio u arenu umjesto Stevea Johnsona. Ali, Marin nije nije bio na sto posto, iako je imao neviđenu potporu s tribina....

-Ne muči nas Marine na ovom " zvizdanu" – čulo se iz gledališta, međutim, ni to  nije previše pokrenulo našeg najboljeg reprezentativcima koji je morao potpisati poraz( 1:3) i odlučujući meč "predati" u ruke mladom Borni Ćoriću. Ni njemu nije najbolje okrenulo, onda se ipak posve vratio u meč, dovoljno da tribine nanovo ožive. Jer ,ako su u igri parova posve utihnule američke trube, kroz Čilićev ogled  manje se nego uobičajeno čulo domaće prijatelje limene glazbe.  Slomio je Marin i reket ne bi li sam sebe potaknuo na žešću igru. Nije išlo ni kad se glasno čulo: " care proigraj"! Unatoč porazu navijači koji su bili više nego izdržljivi, jer je sunce grijalo sve jače, imali su samo riječi hvale za veliki teniski spektakl...

-Nije nam bilo teško potegnuti iz Nove Gradiške, odnosno, Rešetara, jer ovakav sportski događaj se ne propušta, napose za nas koji volimo tenis. Ujedno smo iskoristili prigodu  za kupanje u predvečerje, evo i moj mali inače živahni sinčić Martin, strpljivo je pratio što se događa na terenu – kazao je Tomislav Šimac čije je razmišljanje podijelio i njegov sugrađanin Kruno Hodak.

Opet se na parkingu moglo vidjeti sjaj automobilske industrije, jer ovakva događanja  ponajviše prate " tajkuni" koji su imali specijalne propusnice za VIP parking. Oni manje poznati, morali su  sreću potražiti nešto dalje od središnjeg stadiona. Opravdanost razmišljanja kako će u trodnevnom programu, ponovimo, Zadar biti Hrvatska u malom, pokazala se točnom....

-Nisam mogao propustiti ovu lijepu tenisku priču, događaj kojeg praktički prati cijeli svijet. Kao osoba koja se u mlađim danima bavila tenisom, kasnije zbog poslovne karijere nisam  se stigao biti " na mrežici", doživio sam da se u susjedstvu igra veli meč s Amerikom. Uživanje – zaključio je Jure Nimac iz Šibenika.

Poznato je kako se na tribinama može vidjeti brojne ljepotice, a Zadranke i te kako spadaju u tu skupinu, pa ne čudi što su ih pratili fotografski objektivi i kamere. Njima je pak na umu bio  isključivo tenis, pozorno su pratile što se zbiva.

-Oduševljene smo viđenim, ovako nešto može prirediti samo Zadar, eto nismo poznati samo o košarci, neka svi vide da smo i grad tenis. Hvala svima  koji su nam omogućili da se jedna ovakva svjetska priredba održi u našem prelijepom gradu – u glas će Linda Dujmović, Josipa Fraćin i Anamarija Kevrić .

Iznimno visoka rujanska temperature zraka natjerala je mnoge na raniji odlazak s tribina, prijetila im je sunčanica, onda su osvježenje potražili u " fan zoni" u neposrednoj blizini stadiona.  Ali to nije umanjilo potporu Ćoriću, koji je početno posrtanje preokrenuo i bivao sve sadržajniji i uvjerljiviji protiv Francesa Tiafoea. Jedan domišljati navijač nasmijao se sve oko sebe tvrdnjom kako je Zadar, dok nije izgrađen teniski teren s montažnom tribinom imao "peku", mislio je pritom na dvoranu " Krešimir Ćosić", a odsad ima i "gradele". Jer nema tko se u  tri dana na Višnjiku nije  "pekao" od ranih jutarnjih do večernjih sati.

Naslovnica Sport

Najčitanije