StoryEditorOCM
SportFOTO: SCENE ZA POVIJEST IZ ZADRA

Mate Pavić uzeo mikrofon i napravio šou nakon veličanstvene pobjede Ćorića!

16. rujna 2018. - 22:21
coric_tifoe48-160918

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u finale Davis Cupa 3-2 pobjedom protiv SAD-a u polufinalu u Zadru, a konačnu pobjedu Hrvatskoj osigurao je Borna Ćorić koji je u odlučujućem petom dvoboju svladao Francesa Tiafoea sa 6-7 (0), 6-1, 6-7 (11), 6-1, 6-3 nakon više od četiri sata igre.

Čilić je nakon susreta odmah uzeo mikrofon i obratio se publici: "Hvala svima na velikoj podršci, od srva hvala, ovo nam je bio jedan od najtežih, al' definitivno jedan od najdražih uspjeha reprezentacije. Hvala vam svima!".

Zatim je mikrofon preuzeo Mate Pavić i pozvao publiku na pjesmu: "Ajmo, svi zajedno, "Dalmacijo, ružo procvala...", na što su naravno tribine uzvratile neprekidnom pjesmom, a tenisači su se s izbornikom zagrlili i plesali u krugu.

 

Strani je izvjestitelj došao do našeg Ćorića koji je bio izvan sebe od euforije: "Ovo je bio najveći meč moga života, kad smo svi mislili da je sve gotovo, ja sam zakomplicirao, ali je na kraju sve dobro ispalo... Najveći meč mog života, bez sumnje. Sad ću se prvo odmoriti, zatim ću popiti malo vina i razmisliti o svemu."

Izbornik Krajan je dodao: "Stvarno se mučio, prvi put je igrao sve mečeve, mučio se, ali na kraju... Davis Cup je natjecanje koje te tjera do krajnjih granica. Bilo je nevjerojatno.

Ovo je sjajno postignuće, drugo finale Davis Cupa u dvije godine, malo je reprezentacije koje se mogu time pohvaliti!"

26. travanj 2024 15:06