StoryEditorOCM
SportVIKEND U ZNAKU SPORTA

Od košarke i veslanja do jedrenja i biciklijade

Piše A.F.
20. rujna 2018. - 20:15
bayern_munchen_zadar2-210917

PETAK

U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održava se peto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT). U petak se igraju dvije utakmice, u 17:30 Maccabi Tel Aviv – Fenerbahce, a u 20 sati CSKA Moscow-FC Bayern Munich.

Vikend na terasi caffe bara Kulta započinje u 21 sat koncertom Psihomodo popa.

SUBOTA

U subotu na ZDBT u 18 sati igraju FC Bayern Munich – Liaoning, a u 20:30 sati Fenerbahce – Olimpia Milano.

Na Uskoku se u subotu i nedjelju održava tradicionalna 24. Regata In Memoriam Alen Bruketa. Regata kreće iz Zadra prema Velom Ižu i onda nazad u Zadar.

U 18 sati u Code Hubu organizirano je druženje s Kristinom i Simeonom koji su prošlu zimu proveli na petomjesečnom putovanu po jugoistočnoj Aziji, a ekipa iz Hacker Paradise-a stiže iz Splita preko Brazila, Japana i Južne Koreje.

U subotu u Vrsima održat će se biciklistička utrka u prirodi koja je organizirana u Tjednu mobilnosti kao turistički doživljaj i promocija Vrsi i okolice. Utrka je predviđena za rekreativce svih dobnih grupa kao i sposobnosti, a nastupit će i vrhunski biciklisti kao što je Roko Fržop, najbolji mladi biciklist u Hrvatskoj i Matthias Grick, reprezentativac Austrije u MTB biciklizmu. Utrka ide oko Vrsi po makadamu, krož šumu i kamenjar. Jedan krug iznosi 12,6 kilometara. Najjača kategorija "Sport" vozi četiri kruga, kategorija "Rekreacija 1" tri kruga, a "Rekreacija 2" dva kruga. Sudit će međunarodni suci po pravilima Hrvatskog biciklističkog Saveza. Start utrke je sa rive u Vrsima, a startnina iznosi 50 kuna. Nakon utrke za natjecatelje je predviđen ručak i zabava uz živu glazbu, a za najbolje su predviđene novčana i druge nagrade.

Vikend na Pagu u znaku je veslanja. U subotu će se održati finale veslačkog kupa Hrvatske, a u nedjelju je 1. Međunarodna regata Osmerci Zrće-Pag.

Za sve ljubitelje trčanja i kretanja kroz prirodu TZO Sukošan i Općina Sukošan organizira 6. Magunja Trail, završno kolo Coastal & Mountain Trails Lige. Organiziraju se tri utrke: Challenger (25 km), Light (10 km) i Đir (5 km). Start je predviđen u 10 sati na Trgu Ruševac gdje je ujedno i cilj utrke. Prijaviti se možete na web stranici stotinka.hr do 21. rujna.

NEDJELJA

U nedjelju se na ZDBT u 15,30 igra utakmica za peto mjesto, u 18 sati za treće, a veliko finale na rasporedu je u 20,30 sati.

U Kazalištu lutaka Zadar u 11 sati je predstava “Strašna priča”.

U Sv. Filip i Jakovu u 14 sati održava se biciklijada, a dužina staze je od 15 do 18 kilometara. Start i cilj biciklijade je na plaži Iza Banja.

24. travanj 2024 03:46