StoryEditorOCM
SportPRVI MEĐUNARODNI POLUMARATON NA 21 KILOMETAR „ZADAR 2018.“

Očekuje se 130 natjecatelja!

Piše Ivica Gjergja
22. rujna 2018. - 20:38
wings_for_life18-080516

Prvi Međunarodni Zadarski polumaraton Powered by Hell u sklopu kojeg se održava i utrka rekreativaca na 5 km održati će se u nedjelju, 23. rujana u 10 sati na SC Višnjik, kada će se i startati. Na startu se očekuje oko 130 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Belgije, Slovenije i Slovačke.

Polumaraton se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, zadarskog župana
Božidara Longina i gradonačelnika grada Zadra, Branka Dukića.

Na startu utrke očekuju se najbolje hrvatske maratonke olimpijke i najbolji maratonci. Promotorice polumaratona su Matea Matošević Hačić, Nikolina Stepen, Marija Vrajić, a kod muškaraca Goran Grdenić ,Anton Pavelić ,Zoran Žilić,Lovre Kalac.

Na utrci sudjeluju i domaći natjecatelji rekreativci iz nekoliko klubova Danijel Tadić KAV Zadar, Dragan Joja,
Natalija Gulin AK Feasina Lente, Reza Javidi, Juraj Bilaver, Mate Ćustić AK Alojzije Stepinac, Ivo Barada i Mario Bradar, škola trčanja Zadar kojem će zadarski polumaraton biti prvi u karijeri.

Startni paketi za 1. Zadarski polumaraton dijelit će se 22. rujna 17 do 19:30 ispred prostorija Atletskog kluba
Domovinskog rata 7 kod dječjeg vrtića Višnjik.

U nedjelju je podjela paketa i brojeva od 8 do 9,30 sati na startu kod SC Višnjik kod košarkaških terena. Za sve sudionike osiguran je parking u sklopu SC Višnjik.

Strogo se trči desnom stranom po pješačkoj stazi, a semafore će osiguravati prometna policija i volonteri stoga
 molimo sve natjecatelje da u cilju sigurnosti trčanja paze na prijelaze preko prometnica. Okrjepa na stazi SANTA
voda koja životu daje forcu, a u pratnji trkača bit će i kola Hitne pomoći. Za sve sudionike osigurano je tuširanje na bazenu Višnjik - upute su organizatora.

-Ovim putem obavještavaju se građani grada Zadra da će u vremenskom periodu od 10 do 12 sati u nedjelju biti usporeniji promet prometnicama uz koje trče trkači. Budimo tolerantni i podržimo Zadarski polu maraton da preraste u veliku manifestaciju po kojoj će se grad Zadar uvrstiti u svjetsku kartu poznatih polu maratonskih utrka, poručuju organizatori polumaratona.

Plan staze s popisom cesta i ulica uz koje se trči:
21 km - polumaraton:
UTRKA START SC VIŠNJIK, KOŠARKAŠKA DVORANA, IZLAZAK NA SPLITSKU ULICU DESNO NA DOMOVINSKOG RATA DO OTP BANKE, ULAZAK U ULICU EDVINA ANDROVIĆA – SLAVKA PEROVIĆA SKRETANJE U LJEVO, ULICOM PUT BILIGA, IZLAZAK NA ULICU HRVATSKOG SABORA LJEVO SE SKREĆE I PRELAZI NA DESNU STRANU NASTAVAK ULICOM MATIJE GUPCA ZATIM ULICOM ANTUNA GUSTAVA MATOŠA –OBALOM KNEZA TRPIMIRA DO RESTORANA LUNGO MARE, SKRETANJE LJEVO –IZLAZAK NA CESTU PUT DIKLA –DO EKONOMSKE ŠKOLE –TRČI SE JOŠ JEDNAN KRUG OKO BORIKA - DOLAZAK KOD ŠKOLE TE DESNO ULICOM HRVATSKOG SABORA NATRAG DO SKRETANJA DESNO U ULICU PUT BILIGA I DOLAZAK NA SKRETANJE DESNO U ULICU SLAVKA PEROVIĆA – ZATIM ULICOM EDVINA ANDROVIĆA DO ULAZA U SC VIŠNJIK KOD OTP BANKE
5. km:
DVA KRUGA - UTRKA START SC VIŠNJIK, KOŠARKAŠKA DVORANA, IZLAZAK NA SPLITSKU ULICU DESNO NA DOMOVINSKOG RATA DO OTP BANKE ULAZAK U ULICU EDVINA ANDROVIĆA – SLAVKA PEROVIĆA SKRETANJE, DESNO U SPLITSKU ULICU DESNO ULICOM DOMOVINSKOG RATA DO OTP BANKE GDJE JE ULAZ U SC VIŠNJIK I TRČI SE DESNO TRIM STAZOM DO CILJA.
25. travanj 2024 23:19