StoryEditorOCM
SportFINALE KUPA: 1/16, PRIMORCU U BIOGRAD DOLAZI LOKOMOTIVA

Dominis: „Kup je čudno natjecanje, uvijek može iznenaditi!“

Piše Ivica GJERGJA
25. rujna 2018. - 22:51
Primorac.JPG

Sve je za pet kad si u Biogradu i voliš nogomet. Upravo tako možemo reći za sve ono što se ovih dana događa u Biograd na moru, gdje „tuče“ bura, no ona ni na koji način ne smeta šušuru koji vlada ulicama grada, a sve povodom dolaska NK Lokomotive, koja će sa HNK Primorcem odigrati šesnaestinu finala Kupa. Ako prolazite kroz Biograd. svratite, jer grad i okolica su u svojevrsnoj nogometnoj euforiji - ludnica na svakom koraku,  mjestu, svakom kantunu priča se o nogometu, Primorcu i  „drugom sastavu Dinama“ – Lokomotivi. Traži se karta više. Primorcu je ovo sigurno jedan od najvećih njegovih uspjeha, osvajali su županijski kup nekoliko puta, a nisu igrali s prvoligašem. Čelništvo kluba užurbano radi na organizaciji, a trezveno i razumno obnašaju svoju zadaću, pa predsjednik kaže:

- Pozivamo sve ljubitelje nogometa na utakmicu, ništa ne smije faliti našim gostima, dobro ćemo se potruditi, prava je fešta od baluna - svi smo u njemu, a mi kao domaćini moramo opravdati zadaću koju izvršavamo, kratak je bio predsjednik kluba Darko Banić

Nogometni fanovi Biograda i okolice u udruzi „Lokaduri“ inače produžena ruka Torcide, našla je u svemu tome svoje mjesto. Oni će, sigurno je, „drukati“ za svoj Primorac, pa će nam njihov voditelj Mate reći:

- Naš Primorac kako igra posljednjih godina sigurno da je zaslužio ovakav jedan susret i na njemu dekor, koji će se pamtiti. Biti domaćin prvoligašu sigurno da nam je čast, ali i obaveza, mi ćemo naše goste dočekati otvorena srca u fer i korektnom, uostalom nama je gostoprimstvu u „opisu radnog mjesta“ jer smo u turizmu, a sada ćemo ga prenijeti na nogomet. Da nećemo štedjeti svoja grla, da ćemo naše igrače i trenera Jugu Dominisa bodriti tijekom cijelog susreta to je sigurno, dati im podršku, a od njih tražimo da odigraju kako znaju i da daju i više nego što mogu, pa neka pobjede. Biti će teško jer gosti su dobar tim nisu slučajno „hit“ dosadašnjeg prvenstva Prve HNL, reče nam  već „okićeni“ Mate, koga su čekali njegovi prijatelji spremajući još neke navijačke „scene“ koje će izvoditi na tribinama stadiona Kazimir i Silvio za vrijem utakmice.   

Dok navijači i cijeli grad te okolica žive nogomet, spremaju se, traži se karta više u ne baš „mirnom“ ambijentu „pritisnut“ ovim šušurom, trener Jugo Dominis s igračima marno, predano i stručno rade, treniraju bez pogovora igrači izvršavaju sve njegove zahtjeve, te „udaraju“ posljednji „glanc“ za susret s Lokomotivom. Nije zabrinut Jugo, miran je i staložen, kazao nam je:

- Trener Lokomotive Goran Tomić radi odličan posao, igraju dobro. Mi smo toga svjesni, kup je čudno natjecanje, uvijek može iznenaditi. Mogu samo obećati da će moji igrači jednostavno „ginuti“ za svaku loptu, izvest ćemo najbolji sastav. Oni su favoriti, no ni mi nećemo stajati skrštenih ruku, tražim pobjedu. Pozvao bih naše vjerne navijače da nas podrže, uzvratit ćemo im našom dobrom igrom, kazao je Jugo.

Očekujući sastav Primorca (4-2-3-1): Topić – Brzoja, Marković, Ješe, Lazarevski – Colić, Paponja - Španja, Zelić, Marić – Banić.

Klupa: Stojanov, Prpić, Jović, Vodopija, Čačić, Birkić.

Susret Primorac – Lokomotiva igra se u srijedu u Biogradu na igralištu Kazimira i Silvia u 15,30 sati.

26. travanj 2024 05:57