StoryEditorOCM
SportNAKON ŠTO JE OBJAVLJENA VIJEST O VELIKOM TRANSFERU BIVŠEG NBA IGRAČA

Žilavec: Igača je lakše pripremiti fizički, nego ga učiti košarci!

Piše D. Žura
1. listopada 2018. - 16:50
glen1

Senzacija, ili je pak posrijedi  opasna igra  "s vatrom", u ovom je trenutku čini se manje bitno od toga da je  Glen Davis , novi  član KK " Zadar", riječ je o igraču koji je prije deset godina a Boston Celticsima, osvojio naslov  NBA  prvaka. Kasnije se okušao u LA Lippersima, gdje je praktički odigrao zadnju ozbiljniju utakmicu.

- S Davisom je potpisan jednogodišnji ugovor, uz opciju prema kojoj mi nakon dva mjeseca imamo pravo otkazati suradnju, odnosno raskinuti ugovor. Osobno, Glen nije onaj kakav je bio na vrhuncu karijere, međutim, držim da je igača lakše pripremiti fizički, nego ga učiti košarci. Stvar je samo strpljenja, tako da njegov značajniji doprinos možemo očekivati, upravo u spomenutom dvomjesečnom razdoblju. U razgovoru s njim saznali smo kako se upravo u Zadru želi vratiti ozbiljnoj košarci – kazao je Željko Žilavec , direktor KK Zadar.

 U klubu su uvjereni kako će Davisa zadarska publika, zasigurno  dobro prihvatiti....

- Ne dvojim kako je uz onaj sportski dio ovo i dobar marketinški posao, jer čim se počelo šuškati o mogućem dolaskom bivšeg NBA igrača, poraslo je zanimanje za godišnje ulaznice. Mislim da se razvija lijepa priča, što se pak tiče odabira mogu kazati kako je naš sportski direktor Branimir Longin bio ustrajan, čekao je njegov odgovor i u konačnici se pronašao zajednički interes – veli Žilavec.

U povijesnoj " bilježnici", stoji kako je Davis imao određenih problema s opijatima i nekim usputnim radnjama, međutim, to je iza njega tvrde u klubu.

-Nemamo potrebu nešto skrivati, niti je Davis od nas bilo što skrivato, istina, imao je nekih problema sa zakonom, ali je to prošlost. Idemo dalje – zbori Žilavec.

Glen bi se u Zadru trebao pojaviti za koji dan, moguće je da ga se u zadarskom dresu vidi u ogledu s Cedevitom ove subote....

O tome će odlučiti trener Aleš Pipan, to nije moja stvar, ono što mogu biti siguran jest da će iz tjedna u tjedan Davis bivati sve spremniji i da će cijela momčad s njim napredovati – zaključio je Žilavec.

26. travanj 2024 18:49