StoryEditorOCM
SportIZ NK ZADAR NAKON POBJEDE NAD HAJDUKOM II

„Ponovno smo pokazali karakter!“

Piše Ivica GJERGJA
8. listopada 2018. - 16:57
nk_zadar_prozivka5-090718

Na kontu nogometaša Zadra 11 je bodova, a u posljednje tri utakmice ne znaju za poraz. U posljednjem srazu s uvijek dragim, ali opasnim protivnikom Hajdukom II (1:0) pobjeda je došla pred sam kraj susreta. Igru pored ostalih nogometaša Zadra obilježila su "dvojica junaka", vratar Josip Bender i kapetan, taj maestro nogometa, a koji je i zadužen za ovakve predstave Dragan Župan koji je postigao taj pobjedonosni zgoditak.

Vratar Bender se iskazao, nekoliko zicera, sigurno četiri – pet, je obranio te umnogome doprinio da Zadar dođe do tri velika boda. Jer veliki su bodovi kada pobijediš velikog protivnika kakav je Hajduk II. Igra Zadra bila je na razini upravo onakva kakvu želi njihov trener Sunara, no ni gosti nisu bili za "baciti", imali su lijepih trenutaka, no namjerili su se na dečka koji je bio na svakom mjestu gdje treba i jednostavno radio čudo i zaslužio epitet najboljeg na terenu. Mogli bi reći da su napadači Hajduka II "čupali kosu" no ništa im to nije značilo, Bender je sve hvatao, da bi u 93. minuti oboren Karlo Torbarina u kaznenom prostoru, a siguran egzekutor bio je Dragan Župan za velika tri boda Zadra.

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, u zadnjih odigranih šest kola ostvarili smo četiri pobjede i dva neodlučena rezultata. Vidljivo je da idemo uzlaznom putanjom, ka onoj igri koju preferiram, napadačkoj, odgovornoj, sa dosta prilika i sa karakterom, što smo pokazali i danas. I našim suparnicima Hajduku II bi čestitao na pravoj igri, kazao sam i ranije da za mene oni igraju najljepši nogomet u ovoj ligi. Istina, imali su nekoliko prilika, nisu ih iskoristili, dok smo mi svoju od četiri koje smo stvorili jednu realizirali. Cilj i put se naš zna idemo njime. Opet su moji dečki pokazali karakter, važna je ovo pobjeda, kazao je vidno zadovoljan trener Zadra Krešimir Sunara.

25. travanj 2024 23:17