StoryEditorOCM
SportSEDAMNAESTOGODIŠNJAK IZ TURNJA DVOSTRUKI JE PRVAK SVJETA U KICBOXINGU

Žarko Pedišić: Osvojene medalje poklanjam didu Žarku!

Piše Ivica Gjergja
12. listopada 2018. - 23:16
žarko

Pobjeđuju rijetki, ali iznimno su rijetki oni pobjednici koji pritom ostavljaju trag. Da, kada jedan natjecatelj na najvećem mogućem natjecanju nakon Olimpijade, na Svjetskom prvenstvu, osvoji zlatne medalje u dvije discipline u konkurenciji 64 države i 2400 natjecatelja, onda je to za svako divljenje i pohvalu, onda to ostavlja – trag. A baš takav trag u dresu hrvatske reprezentacije ostavio je član KBK "Pretorian" iz Zadra Žarko Pedišić.

Žarko je u gradu Jeselo u Italiji nedavno osvojio dva najsjajnija odličja u juniorskoj konkurenciji i to u light kontaktu i kick light kontaktu do 89 kg. U svim borbama bio je na razini, a nekima iz susreta je "vratio milo za drago". Naime, Poljak koji ga je prošle godine pobijedio sada je Žarku "došao na ruku"...

- Žarko nas je izgleda prerano počeo navikavati na vrhunske rezultate i sjajna odličja. Ovo što on radi je nevjerojatno, uzima prva mjesta i nas sve ostavlja bez daha. Ali sve što dosad osvojio nije palo s neba. Žarko je predan na treninzima, uporan je do boli. Kada nešto zacrta to i ostvari. Nema prepreke koja bi ga na tom putu zaustavila. Uvijek je među prvima na treninzima, a zadnji odlazi. Ostaje i duže, nakon treninga, jer se želi usavršiti, biti bolji. Tehnika mu je na zavidnoj razini, odlično procjenjuje protivnika, a rad nogama i rukama mu je izvrsno usklađen. Primjer je ostalim našim članovima, kratko nam je Žarka predstavio trener Mentor Topalli.

Žarko Pedišić ima 17 godina, polaznik je treće godine Pomorske škole u Zadru. Živi u Turnju s roditeljima. Pored kicboxinga koji mu je "u venama" Žarko je odličan konobar. Tijekom ljetnih mjeseci kada je smanjen intenzitet treninga pomaže u očevom restoranu. Kada smo ga upitali kako se u tome snalazi, nije se iznenadio:

- Mojoj je obitelji tradicija držati restoran. Konobarstvo mi je nekako predodređeno. Volim ga, od restorana svi u obitelji imamo koristi pa i ja. Uskočim i pomognem, a hoće li mi to biti zanimanje, ne vjerujem. Usredotočen sam na kicboxing, radim dobro i treniram, a, eto, postao sam i prvak, priča Žarko, onako odrješito i izravno kao što zadaje udarce svojim protivnicima.

Kakvi su planovi nakon srednje škole?

- Vezan sam za kicboxing, a kad je tako, želja mi je studirati Kineziološki fakultet. Jednog dana želim biti trener i svojim učenicima prenositi sve ono što sam ja u borbama, ali ne samo u borbama, nego i na treninzima i kroz edukaciju naučio. Spremam se za upis i to bih volio završiti, kaže Žarko koji je svoja zlatna odličja posvetio djedu Žarku.

- On je nažalost bolestan, ali me razumije i uvijek hrabri i savjetuje. Medalje prvaka zato poklanjam njemu. Dida, volim te!

 

Niska odličja koje je Žarko Pedišić dosad osvojio:

Dvostruki prvak Hrvatske postao je u Karlovcu 2017.

Pojas svjetskog prvaka sa svjetskog kupa u Austriji 2017.

Europsko Kup natjecanja 2018. dvije zlatne medalje.

Dvostruki svjetski prvak u Italiji 2019. godine.

 

 

 

19. travanj 2024 00:44