StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO TURNIR „OMIŠ OPEN 2018"

U jednom finalu Zadrani osvojili "dvije zlatne medalje"!

Piše Ivica Gjergja
17. listopada 2018. - 14:38
plovan tae

Za sve one koji prate rad i natjecanje TK Plovanije iz Omiša s tamošnjeg turnira stižu izvrsne vijesti: mlađi kadeti TK Plovanije vraćaju se kući s četiri medalje.

Antonio Alibašić je osvojio zlato u kategoriji do 40 kg. U istoj kategoriji Antonio Čikeš ponio je srebrnu medalju. Visoko drugo mjesto osvojila je i Petra Prtenjača, mlađa kadetkinja do 30 kg. Niki Bajlo je u kategoriji do 36 kg bila brončana.

U finalnoj borbi snage su odmjerili Antonio Alibašić i njegov imenjak Čikeš te je Alibašić slavio s jednim bodom razlike:

-U Klubu uvijek ističemo da ako se dva naša borca u istoj kategoriji plasiraju u finale, to su dva zlata. Nema smisla natjecati se protiv prijatelja iz kluba. Za nas, to su neosporno dva prva mjesta, kazuje nam uspjehu svojih učenika Antonio Čačić, glavni trener Taekwondo kluba Plovanija.

Ovaj klub iz vikenda u vikend dokazuje svoju kvalitetu kroz uspješna sudjelovanja na turnirima u državi, ali i izvan nje.

-Uskoro nas očekuje i Mostar Open 2018. Pokazujemo kako kroz igru stižemo do rezultata i u ovim malim uzrastima. Nema većeg uspjeha nego kad nam maleni osvajaju odličja, kako dečki, isto tako i djevojke. U svaki uspjeh, svako odličje i osvojenu medalju malog djeteta uključeni su treneri, ali i roditelji, djeca Kluba, učitelji, razredi, škole. Golema je to publika koja stoji uz svakog našeg natjecatelja i bodri nas, nastavlja svoju „ispovijed" Čačić, ponosan na mlade nade svoga kluba.

Mladih će nada, a time i medalja, zasigurno biti još puno više, budući da je klub otvorio svoja vrata onom najmlađem uzrastu - djeci u dobi od svega dvije pa do šest godina starosti. Najmlađi Čačićev sportaš ima tek 1 godinu i 9 mjeseci, a na treningu će sa svojim vršnjacima posve neopterećeno, kroz igru, razvijati svoje fizičke sposobnosti i brusiti talent. Trening u taekwondo "vrtiću" odvijat će se u OŠ Zadarski otoci dva puta tjedno po 45 minuta, a sastojat će se od 95 posto razvojne motoričke igre prilagođene dobi i mogućnostima djeteta i 5 posto taekwondoa. Kako dijete napreduje, tako će rasti i udio taekwondoa u treningu, sve do konačnih 100 posto.

Jedan od njih je i kategorizirani sportaš Patrik Ninčević član TK Plovanija koji je zahvaljujući svom talentu, ali i upravo ovakvom pristupu treningu, ostvario ogroman uspjeh na natjecanjima. Budući da je zbog obrazovanja nedavno preselio u Zagreb, svoj sportski rast sada nastavlja u TK Zagreb gdje ga hvale mnogi vrhunski treneri. To je samo još jedna u nizu potvrda kvalitete i načina rada zadarskog kluba s Plovanije. Sve dodatne informacije o taekwondo treningu za najmlađe možete dobiti na Facebooku (Taekwondo Plovanija Zadar ili Antonio Čačić), kao i putem mobitela (098/928 94 56).

20. travanj 2024 00:18