StoryEditorOCM
SportDRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA 9. KOLO

Zadrani uzeli veliki bod iz Varaždina!

Piše Ivica Gjergja
20. listopada 2018. - 19:24
zadar_bsk7-150918

VARAŽDIN - ZADAR 2:2(0:2)

VARAŽDIN - Igalište NK Varaždina

Gledatelja 300

Sudac: Sabina Bolić (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Repić (5), 0:2 Blažević (41), 1:2 Benko (49), 2:2 Glavica (52)

Najbolji igrač: Ante Mrmić (Varaždina)

VARAŽDIN: Mrmić, Perković, Jertec, Čelić, Črnko, Benko, Težak, Senić, Martinaga, Golubar, Miklić (od 69 .Sečer)

ZADAR: Bender, Rapić, Pranić, Ivelić (od 22 Jurić), Župan, Majić (od 58. Petković), Begić, Lepinjica, Surać, Jurjević, Blažević (od 94. Pedišić)

Na samom otvaranju susreta - korner za domaću momčad! No vratar Zadra Bender je siguran. Jedan od najboljih napadača Zadra Antonio Repić, u petoj minuti je imao loptu u nogama i kada je došao na nekih 25 metara od gola Mrmića opalio je kao iz topa za 0:1 i za veselje Zadrana. Nakon toga Varaždin preuzima inicijativu pa u 11. te 12. minuti Črnko, Golubar i Benka u 19. minuti, sve su učinili kako bi došli do gola, no nije ih išlo.

Zadar je doputovao bez stopera Jerbića, Tokića i Sarića, a u 22. minuti se ozljedio Iveljić koga je morao zamijeniti napadač Jurić, kakav peh. Bez obzira na to prijeti Majić i Pranjić za Zadra, a bolju igru Zadar je okrunio i drugim zgoditkom. Sjajnu akciju poveo je Jurić pronašao Majića, a ovaj Župana da bi na kraju Vlatko Blažević povisio na 0:2, minuta je 41.

Župan se do kraja poluvremena još okušavao i odlično tukao te dobro zagrijao dlanove Mrmiću. Zadrani se u drugom dijelu na početku nisu ni snašli, a „stari lisac" Leon Benko je u 49. smanjio na 1:2. U 52. minutu Dejan Glavica domaći napadač je izmigoljio obranu gostiju i poravnao na 2:2. Iza toga Blažević se dva puta ne uspijeva upisati na listu strijelaca, a u 62. minuti pogađa vratnicu. Ponovo u 79. pa u 82. Blažević ne uspijeva zabiti, nakon lijepih proigravanja Suraća, a što je Petković promašio minut - kasnije to je za nevjerovati. I nakon toga ponovo Petković ima priliku Mrmić brani, puca Repić, Mrmić je opet na mjestu i ovaj dečko zaslužuje epitet najboljeg na susretu.

U sudačkoj nadoknadi opet je Mrmić „glavni lik" susreta, dva puta bezobrazno odnosi lopte ispred zadarskih napadača. Bravo Zadra i bod je velik kao kuća!

19. travanj 2024 14:29