StoryEditorOCM
SportBIO JE NOGOMETAŠ, A SADA JE ŽUPANIJSKI PRVAK U SASVIM DRUGOM SPORTU:

"Ovo je sport za svakog Dalmatinca, ali nisam vjerovao da ćee mi se ovako zavući pod kožu..."

Piše Marko Ledenko Mane
27. listopada 2018. - 15:37

U boćarskom domu na Šibenskoj Mandalini održano je županijsko prvenstvo Šibensko - kninske županije u preciznom izbijanju. Denis Galešić član boćarskog kluba Primošten drugu godinu za redom postao je prvak Šibensko-kniske županije u preciznom izbijanju. Galešić je cijelo natjecanje bio superioran prema svojim protivnicima. Počeo je četvrtfinale s 26 punata u polufinale se plasirao s 18 punata i do finala njegov klupski suigrač Mario Vukman imao je najbolje rezultate.

U velikom finalu Galešić je bio briljantan,koncentriran, svojim suparnicima Mariju Vukmanu, Jošku Jurkoviću i Marinu Huljevu pobjegao je 15 punata i po drugi put zasluženo osvojio titulu prvaka. Denis Galešić u nedjelju ide u Dubrovnik braniti vlastitu titulu državnog prvaka prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju. Galešić iza sebe ima bogatu i uspješnu boćarsku karijeru gdje je nastupao za nekoliko klubova u Zadarskoj i Šibensko - kninskoj županiji.

Bio je prvak Zadarske županije u krugu nastupajući za svoj matični klub Raštane, osvojio je hrvatski kup za Boćarski klub Croatia Šibenik i devet ljetnih boćarskih turnira na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Treba istaknuti da je Galešić bio poznati nogometaš NK Raštane i nakon završetka nogometne karijere, zeleni travnjak zamijenio je boćarskim terenima.

-Nakon zavšetka nogometne karijere kao i svaki Dalmatinac počeo sam se baviti boćanjem jer u mojim Raštanima postoji velika boćarska tradicija. Nisam vjerovao da će mi se boćanje toliko uvući „pod kožu„ i da ću postići toliko dobre rezultate u kratkoj boćarskoj karijeri. Velika hvala mojoj obitelji i klupskim suigračima iz boćarskog kluba Primošten koji mi daju veliku potporu. Vjerujem da ću u buduće biti još uspješniji, rekao je Denis Galešić.

19. travanj 2024 05:39