StoryEditorOCM
SportBIVŠI TRENER DOLAZI PO POBJEDU

Ante Nazor: "Ovo je drukčiji i bolji Zadar od onoga u kojem sam bio ranije!"

29. listopada 2018. - 11:01
Ante Nazor preuzeo je KK Zadarcedevita_cibona34-240518

Ante Nazor se vratio u Zadar! Tu priču znamo, kao i onu kako je u Beogradu nakon punih četrnaest godina razbio Partizan, iako je sve zasluge prebacio na igrače koji su po njemu izvrsno odradili posao u Štark Areni. Nazorovu skromnost se može razumjeti čisto kao kurtoaziju, međutim, kroz samo nekoliko riječi nakon beogradskog dvoboja, rekao je pravu istinu: "Igrali smo dalmatinski". U igračima je probudio "dišpet" i otvorio "čakru" s pozitivnom energijom koja je doslovce plovila kroz susret s "Crno - bijelima"!

Ovo vaš treći dolazak u Zadar, kojeg kako ste bez previše razmišljanja nazvali svojim domom. Zašto baš opet Višnjik?

- Kao prvo, najgore je biti bez posla, opet s druge strane, nije dobro odabrati nekakav loš klub samo zbog toga da bi se nešto radilo. Zadar sam prepoznao kao jedan posve drukčiji klub nego u ranijem razdoblju, otišlo se naprijed organizacijski i financijski. Zaključno, prepoznao sam Zadar kao sredinu koja želi graditi jednu pravu sportsku priču.

Postoji li još nešto zbog čega ste se vratili na zadarsku klupu?

- Ima! To je činjenica da su mi svojedobno ljudi u Zadru, kao još neafirmiranom treneru ponudili ruku suradnje, što je malo tko kod nas bio spreman napraviti. Zapravo nitko!

Rekli ste kako vam kroz sezonu iz vida nije promakla ni jedna utakmica Zadra u kojem je za vaša dva mandata , od sadašnjih igrača unutra bio jedino Lovre Bašić. Upravo se za spomenutog igrača govorilo kako je temelj neke nove zadarske košarke. Možete li nastaviti s njim gdje se stalo, odnosno, vratiti vjeru u njegove mogućnosti?

- Siguran sam da Bašić može napraviti taj iskorak koji se od njega očekuje već neko vrijeme. Moram biti iskren, meni kao treneru, koji je u "sedlo" uskočio kad se sezona dobro zahuktala, nemoguće je raditi neke posebne manevre, konkretno s Lovrom. Ali, očito je da je vrijeme provedeno u igri s Partizanom odradio jako dobro. Žao mi je što nije dobio više minuta, ali treba biti strpljiv. Nadalje, puno toga je na njemu samome, no vjerujem u Bašićev korak više.

Jedan od igrača koji je prije vašeg dolaska bio izvan "pogona", nedvojbeno je Mislav Brzoja. Igra u Beogradu, potvrda je razmišljanja da ga se neopravdano gurnulo u kut. Primjetno je kako Brzoju želite imati unutra. Jesmo li na dobrom tragu?

- Nedvojbeno, Mislav je igrač za modernu košarku, jednako u obrani i napadu. Ono što je napravio u pobjedi protiv Partizana u oku običnih promatrača možda se nije vidjelo dobro, međutim, kad je ušao u igru odradio je sjajan posao. Neka tako nastavi i svi ćemo biti zadovoljni. Znam da hoće i može. Nadalje, svima u momčad sam rekao da će imati isti tretman, ranija poznanstva ili rad s nekima od njih u reprezentativnim akcijama ne predstavljaju prednost. U igru će samo najspremniji, ne zanimaju me imena nego igra!

Uvijek se govori kako nije jednostavno u momčadi imati Amerikance, iskustva pak govore da vi nemate s tim problema. Je li tako?

- Meni su svi igrači isti i nikoga ne bih posebno isticao. Što se tiče prvih nekoliko treninga i utakmice u Beogradu mogu kazati da su svoj dio priče odradili na profesionalnoj razini. ne sumnjam u njihov pravi pristup i u daljnjem tijeku sezone.

Lanjske sezone bili ste na klupi Cibone čiji ste gost u ponedjeljak na večer. Imate li nešto posebno dodati na temu da ćete igrati protiv bivšeg kluba?

- Posao je posao!

To je sve što imate za reći o vremenu provedenom pod Tornjem?

- Kad već ustrajete na pitanju onda mogu reći. Ono najbolje što mi se dogodilo u Ciboni jest prigoda da steknem prijateljstvo s Mirkom Novoselom. Ono najgore je da nisam plaćen do kraja!

Kakav Zadar navijači mogu očekivati u ogledu s Cibonom, derbiju HT Premijer lige?

- Mislim da bi najgore bilo odustati od igre koju smo prikazali protiv Partizana u Beogradu, odnosno, moramo odigrati, slikovito rečeno po cijenu života i smrti. Na prvom susretu s igračima rekao sam da nam je jednostavno rečeno svaka utamica kao da je zadnja.

19. travanj 2024 01:33