StoryEditorOCM
SportFOTO: TEŠKI ISPIT NA STANOVIMA

Zadrani odlično otvorili utakmicu, ali potom greškama častili goste

30. listopada 2018. - 20:11
zadar_lokomotiva12-301018

ZADAR– Stadion "Stanovi". Gledatelja : 1204.Zadar – Lokomotiva 1:3 (1:2).

Sudac: Marin Vidulin ( Kanfanar) - 5,5.

Strijelci: 1:0 Blažević (2), 1:1 Uzuni (22), 1:2 Krstanović (45), 1:3 Datković (56).

Žuti kartoni: Sarić,Repić (Zadar), Krstanović, Karačić (Lokomotiva).

Najbolji igrač: Luka Ivanušec (Lokomotiva).

ZADAR - (4- 4 -2) : Pinčić (6), Pranić (6), Sarić (6), Jerbić (6) , Tokić (6), Župan (6,5 ) (od 66. Jurić - ), Lepinjica (6), Surać (6), Petković (6) ( od 65.Smokrović - ), Repić (6 , Blažević (6) (od 84. Renić - ).

LOKOMOTIVA - (4-1-4-1): Hendija (6), Datković (6,5), Lecjaks (6 , Ivanušec (6,5 ), Mlinar (6,5 ) (od 82. Halilović - ), Kolinger ( 6,5), Uzuni (6,5 ) ( od 88. Babić - ), Kastrati (6,5), Jakić (5,5) ( od 46.Burić 6), Karačić (6), Krstanović (6).

 

Zadar na Stanovima nije uspio zaustaviti zagrebačku Lokomotivu koja je napravila korak u Hrvatskom kupu i otišla do četvrtifinala.

Inače, nije se moglo bolje otvoriti Zadranima, odnosno, brzo su Lokomotivu usmjerili prema neizbrdici, iz dubine je izvrsnu loptu prema naprijed uputio Ivan Tokić, odlično ju je primio Vlatko Blažević i mirno pucao pokraj vratara Krunoslava Hendija.

Nedugo zatim gosti su se ponovno našli na teškom ispitu s desne strane ubacio je Vinko Petković, ali je došlo do pravodobnog "čišćenja" prije nego je lopta stigla do Antonija Repića. Isti je igrač oštro tukao u 12. minuti, međutim, zapelo je u bloku Lokomotive. Onda je nakon jednog pokušaja izbijanja lopte iz svog šesnaesterca pogriješila zadarska obrana, iskoristo je to Luka Ivanušec i nesebično dodao prema Myrtou Uzuniju koji je lakoćom poslao loptu ispod istrčalog Jakova Pinčića.

Ubrzo je ponovno napao Zadar, Repić je pronašao Blaževića ovaj je pucao , ali nedovoljno snažno, dovoljno da Hendija otkloni opasnost. Lokomotiva je neko vrijeme imala više loptu u svojem posjedu,ali nisu bili nimalo opasni za domaći gol. Sjajnu prigodu za vodstvo imao je Dragan Župan, opalio je s nekih osamnaest metara, izvio se Hendija, dotaknuo vrhom prstiju loptu koja se odbila od vratnice i vratila u polje. I kako to obično biva, prema nepisanom pravilu, kad ne daš gol onda ga primiš.

Sve se dogodilo dok je isticala zadnja minuta prvoga dijela. Lirim Kastrati je na desnoj strani izigrao zadarsku obranu, ubacio na pet metara, gdje je visoki Ivan Krstanović jednostavno zakucao loptu u mrežu. Ali, na njegovu veliku žalost nitko mu nije imao zapljeskati, jer su klub koji svoje navijače nema ni u Zagrebu, kamoli u Zadru.

Nisu se svi gledatelji uspjeli vratiti na početak drugog poluvremena, opet je u glavnoj ulozio bio Župan, opalio je svom snagom, lopta je doslovce liznula gredu i otišla izvan igrališta. Desetak minuta kasnije, udarac iz kuta za Lokomotivu izveden je iznimno brzo, lopta se iz drugog dodira prenijela do Tonija Datkovića kojem nije bilo teško zabiti za povećanje vodstva. Primljeni pogodak podosta je smirio Zadrane, dok se momčad s Kajzerice krenula nametati energijom, ali i nogometnim umijećem.

26. travanj 2024 10:53