StoryEditorOCM
SportKARATE TURNIR "DALMACIJA 2018"

Roku Marčini pripalo - zlato!

Piše Ivica Gjergja
7. studenog 2018. - 12:57
karate

U Splitu je održan turnir u karateu "Dalmacija 2018" na kojem je sudjelovalo 408 natjecatelja iz 33 karate kluba, među kojima i zadarski Karate klub Forum i karate klub Velebit.

Predvođeni trenerima Mladenom Tomašićem i Jurom Marčinom nastupilo je ukupno četiri natjecatelja - članova ova dva kluba, koji su postigli dobar uspjeh u velikoj konkurenciji.

Tako je Roko Marčina junior-76 kg (Velebit), osvojio zlatno odličje. On je u finalnoj borbi bio toliko dominantan da je suparnika pobijedio sa 6:0 zbog čega mu je pripalo prvo mjesto.

Andrea Bilaver kadetkinja +54 kg (KK Forum), isticala se u borbama, među kojima je posljednja za odličje bila posebno "srčana", no preglasavanjem sudaca poražena je, te je ostala bez odličja.

Jure Marasović i Petra Krapić (KK Velebit) u kategoriji kate, ovaj put nisu imali sreće, no iskustvo koje su stekli na natjecanju sigurno će im puno značiti u budućim nastupima.

- Prezadovoljni smo odličjem koje je osvojio junior Roko Marčina Iz toga se vidi da predano i marljivo trenira. Rezultat takvog rada kad tad dolazi na "naplatu", a to je ovaj put zlato koje je osvojio. Trebala je i naša Andrea uzeti odličje, no to se nije dogodilo zbog spleta nesretnih okolnosti i preglasavanja sudaca. Ove borbe svima će puno značiti za sljedeće nastupe, kazali su treneri Tomašić i Marčina.

 

70 odličja Roka Marčine!

Prvi karataš KK Velebita, Roko Marčina 16 godina – junior, u dosadašnjim natjecanjima na turnirima, prvenstvima, međunarodnim natjecanjima osvojio je čak 70 odličja, među kojima 30 zlatnih, 25 srebrnih i 15 brončanih.

26. travanj 2024 23:56