StoryEditorOCM
SportREGIONALNA ABA LIGA

Zadar dočekuje beogradski Mega Bemax

9. studenog 2018. - 10:25
zadar_cedevita13-180216

U nastavku regionalne košarkaške ABA lige, momčad Zadra na svojem parketu dočekuje beogradski Mega Bemax koji iza sebe ima svega jedan poraz. U odnosu na njih Zadrani su upisali dvije pobjede i to obje u gostima, protiv Partizana i Krke, ali ne znaju za trijumf na Višnjiku. Prije nego se upustio u priču o novom suparniku, Ante Nazor, trener Zadra, prisjetio se šokantne završnice u Novom Mestu.

-Bilo je puno grešaka, ali bolje je učiti iz grešaka iz pobjede nego iz poraza - nije bio u potpunosti zadovoljan prošlotjednim izdanjem svojih momaka splitski stručnjak koji sutra očekuje bolju igru Zadra - čeka nas opet isti posao, prije svega što se tiče kontrole skoka koja nije bila dobra. Protiv Mege to mora biti na razini jer u protivnom nećemo proći dobro. U odnosu na prošlu utakmicu trebamo korigirati izgubljene lopte, protiv Krke smo ih imali dosta i protivniku smo dali skoro 20 napada više nego smo mi imali, što bi sutra bilo pogubno - otvoreno će Nazor.

Svima koji imalo prate ABA ligu jasno je kako u Mega Bemaxu, momčadi koju je utemeljila menadžerska agencija, igraju podosta daroviti igrači ili pak oni koji još uvijek traže inozemni angažman. Upravo iz ova dva razloga, Zadrane očekuje dvoboj u kojem se suparnik uvelike želi dokazati u "izlogu"....

- Spremno dočekujemo protivnika koji je zaista zahtjevan. O njima nije potrebno trošiti riječi jer svi znaju da je to jedna mlada i atraktivna ekipa koja igra modernu košarku i ima određenu plemenitost, što im daje za pravo da vide svoju projekciju i izvan okvira ABA lige. Stoga se moramo maksimalno pripremiti za obranu i pariranje u fizičkom dijelu gdje očekujem nebrojeno puno kontakata. Moramo ući u pametne posjede jer ako budemo imali problema s izgubljenim loptama kao prošlu utakmicu, ovaj će protivnik to puno ozbiljnije kazniti.

Bit će to pravi test za nas, neke stvari još uvijek dorađujemo i možda neće izgledati najbolje, ali vjerujem da ćemo izgledati racionalno i produktivno te da ćemo i na ovoj utakmici ispraviti one greške koje smo vidjeli u prethodnima - misli Nazor, te najavljuje taktiku.

- Trebat ćemo igrati pametno u napadu, pogotovo na njihov presing i biti sigurni u prijenosu lopte kako bismo došli u polje napada. To je lakše reći nego učiniti, ali radimo na tome. Nastojimo sve proći na treningu, ali sama utakmica će biti pravi test da vidimo jesmo li u radnom dijelu sposobni odgovoriti na izazove koji nas očekuju i možemo li ući u pametne posjede koji će nam omogućiti da dođemo do dobrih pozicija i šutnemo na koš, a ne da izgubimo loptu - zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u petak, u dvorani " Krešimir Ćosić", s početkom u 20 sati.

25. travanj 2024 09:59