StoryEditorOCM
SportU PONEDJELJAK GOSTOVANJE ZADRANA POD TORNJEM

Trener Nazor: Cibona je u vrhunskoj formi, očekujem pravu mušku utakmicu!

Piše D. Žura
18. studenog 2018. - 14:57
normal_zadar-kk_zadar-kk_cibona-050218-07

Košarkašima Zadra u regionalnoj ABA ligi slijedi gostovanje kod Cibone, koja ih je nedavno u HT Premijer ligi nadigrala, što i nisu najveće muke uoči derbija ....

- Sigurno je da imamo dosta problema sto se tiče intervencije u rosteru i izvjesno je da nećemo dočekati novog playmakera uoči ove utakmice. Ali, ništa za to. Zadar je nebrojeno puta dokazao da najbolje igra kada nije kompletan. To je na neki način tradicija i nadam se da će tako biti i ovaj put. Nadam se da će se igrači maksimalno mobilizirati i fokusirati za utakmicu. Nikako nam se ne smije ponoviti izdanje iz prvenstva Hrvatske gdje smo tupo ušli što se tiče radnog dijela te napadačke i obrambene agresivnosti. To je preduvjet koji moramo ispuniti ako se želimo nadigravati i tražiti svoju šansu - misli Ante Nazor, trener Zadra.

Ono što dodatno zabrinjava jest forma " vukova"....

-Cibona je u vrhunskoj formi u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske. Nakon kiksa od Igokee na domaćem terenu pokazali su da su jako nezgodan domaćin i da s jednom ekstra energijom ulaze u susret i na to moramo biti spremni i odgovoriti jednakom mjerom. Praktički, nepoznanica nema, radi se o istinskom derbiju. Cibona je jako dobra šuterska ekipa i ne smije nam se dogoditi kao u zadnjoj utakmici da uđu u taj ritam. Moramo pristupiti jako čvrsto u svakom izlasku, u svakom bloku, u svakom skoku. Očekujem pravu mušku utakmicu i da Zadar odigra - zadarski - naglasio je Nazor.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

 

 Kwame Vaughn novi igrač Zadra
Zadar je odabrao novoga Amerikanca, umjesto Malcolma Granta u momčad će uskočiti Kwame Vaughn, koje se oni koji prate ABA ligu mogu prisjetiti kao bivšeg igrača beogradskog Partizana, ali je bogata lista europskih klubova u kojima je još igrao. Vaughna se pak ne može očekivati u ogledu s Cibonom. Prije nego se saznalo ime novoga vođe, Ante Nazor je otvoreno govorio kakvog igrača želi, ujedno je preuzeo odgovornost za odabir...
-Nama treba igrač koji će stvarati razliku i koji će i u obrani i u napadu biti istinski vođa i kojemu ćemo, što se kaže, dati ekipu u ruke. Treba nam netko tko će podizati kvalitetu ostalih igrača i tko će otkloniti sve upitnike koji su se nadvili nad pojedincima. To očekujemo od playmakera i nadam se da će biti produžena ruka trenera na terenu.
25. travanj 2024 10:51