StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR - BUDUĆNOST 69 : 89

Euroligaška podgorička momčad uzela bodove i to na osobit način, pogodili su čak šesnaest trica iz 27 pokušaja!

26. studenog 2018. - 21:32
zadar_buducnost1-261118

 

ZADAR - Dvorana" Krešimir Ćosić ". Gledatelja: 4123. Zadar - Budućnost 69 : 89 (16 : 25, 14:19, 17:22, 22:23)
Suci: Pukl i Javor ( Slovenija), Obrknežević (Srbija).
ZADAR: Bašić, Marić (4), Magarity (18), Krajina (6), Vaughn (4), Vuković (2), Brzoja (12), Špralja (3), Tomas, Little (11), Božić (9), Planinić.
BUDUĆNOST: Jackson (16), Ivanović (3), Su.Šehović (12), Clark (5), Barović (3), Clarke (2), Se.Šehović, Starovlah (4), Gordić (13), Omić (2), Popović (7), Nikolić (12).

"I bez struje i bez vode, putevi me tebi vode, Zadar šampion", orilo s trbina na Višnjiku, međutim, razlog nije bila pobjeda domaćih košarkaša, nego se "častilo" nekoliko kratkih prekida u dovodu električne energije. Ali, na veliku žalost zadarske publike euroligaška momčad podgoričke Budućnosti, uzela je bodove i to na osobit način , naime, pogodili su čak šesnaest trica iz 27 pokušaja! Zadar je ubacio deset manje, onda nije teško zbrojiti dva i dva!

Inače, na otvaranju se prvi oglasio Zadar, Magarity je ubacio za tri poena, međutim, nije puno trebalo čekati na odgovor Budućnosti, odnosno Jacksona koji je zabio dvije "trice". Onda su ga krenuli slijediti Su.Šehović, potom Clark , pa opet Jackson. Nemilo je trpjela zadarska obrana, gosti su krenuli bježati rezultatski, ali je po domaće bilo još gore što su u svega četiri minute napravili seriju 14:0 i minus 23 ( 16:39), doista je značilo smrzavanje svih u dvorani. Svoje prve poene Zadrani su upisali nakon punih pet ipo minuta igre, učinio je to Litlle, potom ga je "tricom" popratio Magarity, dok je prvo poluvrijeme na isti način završio Litlle za podosta podnošljiviji zaostatak.

Zadar se pokušao nametnuti u trećoj dionici, Magarity, Božić i Little pokrenuli su kakvu takvu nadu, ali svako imalo ozbiljnije približavanje bilo je zaustavljeno izvrsnim vanjskim šutom Budućnosti. Njima praktički centri nisu bili ni potrebni, slobodno su ih mogli ostaviti kod kuće, ali bi se onda ljutio Nikolić, jer je i on dva puta bio precizan za tri poena. I kad se dogodila kanonada, Šehovića, spomenutog Nikolića i Ivanovića, Zadar je opet zaronio na minus 27! Nedostižno, ali uz pjesmu koja je navedena na početku teksta, zapjevalo se još i ovo: "Mi smo Zadrani, Zadar je naš"!

- Ova momčad Zadra ima publiku koja pjeva na minus dvadest, a to se nikako ne može kupiti - zaključio je Aleksandar Điki, trener Budućnosti. Iza njega riječ je uzeo Ante Nazor:

"Prvi dojam je da su oni momčad višeg ranga, ali ostaje žal što smo pali bez ispaljenog metka. Nije bilo borbe. Nije bilo tečnosti. Udaljili su nas deset metara od koša i kad su se oni razigrali s tricama koje su im inače u zadnjih petnaest dana impozantne, sve je jasno. Ne mogu biti zadovoljan, ali moram prihvatiti realnost. Ali isto tako kazati da se na domaćem parketu moramo boriti ne na granici faula nego incidenta.

 

Emotivno je počeo susret na Višnjiku, jer se publika srdačnim pljeskom prisjetila 70- te obljetnice od rođenja Krešimira Ćosića legende svjetske košarke. Vizionar ovoga sporta je kao igrač osvojio 14 odličja sa svjetskih i europskih prvenstava te Olimpijskih igara. Na ponos hrvatskog športa Krešimir Ćosić je 1996. godine uvršten u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu, a od 1998. hrvatski košarkaški Kup nosi njegovo ime. Cvijeće i svijeće ispred njegovog spomenika u jutarnjim satima položilo je izaslanstvo KK Zadar.(dž)
23. travanj 2024 09:00