UŽIVO: POVIJESNI TRENUTAK U PARIZU, LUKA MODRIĆ PREKINUO DESETOGODIŠNJU DOMINACIJU MESSIJA I RONALDA Najbolji na svijetu! Modrić: Kao dijete bio mi je san igrati za veliki klub, a Zlatna lopta je više od tog dječačkog sna!

UŽIVO: POVIJESNI TRENUTAK U PARIZU, LUKA MODRIĆ PREKINUO DESETOGODIŠNJU DOMINACIJU MESSIJA I RONALDA

Luka Modrić dobitnik je Zlatne lopte France Footballa za najboljeg nogometaša 2018. godinje. Kompletirao je tako četiri najprestižnije nagrade za najboljeg u istoj godini. Ranije je ponio epitet najboljeg u izboru FIFA-e, UEFA-e, kao i nagradu za najboljeg igrača na SP-u u Rusiji.

22.15: SLUŽBENO JE! LUKA MODRIĆ JE NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA!

Hrvatski se kapetan obratio pristunima:

"Jedinstven osjećaj, sretan sam i počašćen, teško je izraziti se u ovim trenucima. Želim se zahvaliti svima koji su me doveli do ove nagrade, trenerima, suigračima, kako u Real Madridu, tako i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, te naravno svojoj obitelji koji me upotpunjuju kao osobu.

Kao dijete bio mi je san igrati za veliki klub, a Zlatna lopta je više od tog dječačkog sna. Velika je čast biti dobitnik ovako velike nagrade."

Kaka je bio posljednji pobjednik 2007. Od tada su se izmjenjivali Messi i Cristiano Ronaldo.

"Da, to je nevjerojatan osjećaj, ne samo zbog te dvojice sjajnih nogometaša, nego i zbog svih drugih sjajnih igrača i talenata koji su bili u konkurenciji. I na taj način svjestan sam da sam radio sjajne stvari, ovo je godina iz snova za mene!"

Naslovnica Sport