ZNATE LI TKO JE SVE GLASAO DA LUKA MODRIĆ POSTANE "ZLATNA LOPTA" Bilo je i onih koji mu nisu dali ni boda, a među njima i jedni susjedi

ZNATE LI TKO JE SVE GLASAO DA LUKA MODRIĆ POSTANE

Luka Modrić u ponedjeljak je u Parizu okrunio sjajnu godinu i svojoj bogatoj kolekciji pridodao i Zlatnu loptu koju mu je dodijelio ugledni France Football. Hrvatski maestro je na temelju glasova novinara iz 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda čime se smjestio ispred Portugalca Cristiana Ronaldakoji imao 478 bodova, pišu Sportske novosti.

Već smo pisali o tome kako je glasovao dio susjedstva pa smo tako istaknuli novinara iz BiH Emira Aletića koji stavio je Modrića na drugo mjesto iza Lionela Messija, srpskog novinara Vladimira Novaka koji je na prvo mjesto ispred Griezmanna i Hazarda stavio kapetana Vatrenih, ali i novinara RTV Slovenije Andreja Starea kojemu Modrić nije bio ni među pet najboljih, a najbolji mu je bio Ronaldo ispred Hazarda i Messija.

Ako pak nešto detaljnije proučimo popis svih glasova, onda ćemo definitivno pronaći i neke bizarne poretke.

 

Tako je recimo Bishkek Taras Hlypenko iz Kirgistana na prvo mjesto stavio Courtoisa, a potom Salaha, Modrića, Mbappéa i Ronalda. Nije se baš ni proslavio Albert Stanislas Koumbobacko iz Srednjoafričke države. Njegov poredak je pak izgledao ovako: Benzema, Neymar, Salah, Ronaldo i Mandžukić.

U istu bismo kategoriji mogli svrstati i tablicu iz Svetog Kristofora i Nevisa po kojoj je Neymar prvi izbor, a slijede ga Ramos, Suarez, Alisson i Aguero. Somalijski predstavnik Abdiaziz Godah također nije imao mjesta za Modrića već je kao najboljeg izabrao Suarez, iza kojeg su se smjestili Hazard, Pogba, Ronaldo i Kane.

Naglasimo i kako je Wee Won-Seok iz Južne Koreje jedini pogodio konačni poredak.

Naslovnica Sport