StoryEditorOCM
SportKOŠARKA PRVA MUŠKA LIGA 9. KOLO

Derbi u Jazinama!

Piše Ivica Gjergja
7. prosinca 2018. - 15:52
detalj iz igre sonik puntamika.JPG

Svim ljubiteljima košarke u Zadru subota donosi izuzetan košarkaški događaj u SD Jazinama, gdje će se u sklopu 9. kolu ove lige sučeliti dva najbolja zadarska kluba u ovoj ligi u dosadašnjem dijelu natjecanja Sonik Puntamika i Jazine Arbansi.

Oba su na neki način "domaćini" u kultnoj dvorani no ovaj put sve pod svoje uzima Sonik Puntamika. Dakako da je već sve spremno, da će "gosti" iz Jazina - Arbansa imati sve na raspolaganju pa kako nam kažu iz Punte neće im faliti ni ptičijeg mlijeka, a dakako osim bodova, koje su sebi namijenili, dok će po njima Jazine Arbansi trebati sačekati drugu prigodu. S približavanjem susreta raste pozitiva andrenalin kojega neće faliti na susretu, dakako uz fer i korektnu igru u oba tabora.

U ovaj veliki derbi Jazine Arbansai ulaze sa prvog mjesta imaju 15 bodova, sa sedam pobjeda i jednim izgubljenim susretom, dok je Sonik Puntamika na drugom mjestu sa osvojenih 14 bodova, šest pobjeda i dva poraza. U derbi unose i jedni i drugi lijepu zalihu bodova. Kroz ovaj period od prošlih susreta Kup natjecanja sve pripreme su odrađili treneri Šime Kraljević i Luka Bujas. Koliko smo uspjeli saznati nema ozljeđenih, nema kažnjenih i sigurno je da će oba sastava krenuti sa najboljim igračima u sraz.

Derbi u kojem je nezahvalno prognozirat pobjednika, derbi u kojem će zasigurno iskriti na sve strane, ali to i jest sjajna pozivnica za istinske zaljubljenike u pravu zadarsku košarku. Ovaj susret jednostavno ne smije se propustiti, jer je ulog na ruletu Jazina više nego vrijedan, a to je prvo mjesto na ljestvici.

Što očekuju, kako će to sve biti ali i na utakmici, reći će nam prvi čovjek klubova Mirko Jošić, predsjednik Sonik Puntamike i Božo Škara član uprave Jazina Arbanasa.

-Ovo je zadarski "El clasico", koji će onom tko pobijedi donijet prvo mjesto na ljestvici. Nadam se i vjerujem da ćemo biti to mi jer obzirom na ono kako se trenira i radi, te kako naša struka to sve slaže i promiče na parketu osjećam da ćemo pobijediti. U moje dečke vjerujem i podržavam ih, pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, kazao je Mirko Jošić, predsjednik Sonik Puntamike.

-Ovo će biti istinski derbi košarke na onaj pravi zadarski način, koji prožimaju igru puno borbenosti, napada, brze košarke, pune vica. Uvažavamo našeg suparnika koji je svojim igrama postigao već odličan rezultat. Osjećam da će biti prava sportska atmosfera kako na parketu tako i na tribinama Jazina. Mi smo pravi profesionalci no i oni nisu ništa slabiji obzirom na rezultat koji su postigli a s kojim rosterom. Svi oni kojima je prava košarka na duši trebaju i uvjeren sam da će doći na susret da uživaju u košarci, kazao nam je Božo Škara, član uprave Jazina- Arbansi.

Susret Sonik Puntamika – Jazine Arbansi igra se u subotu u 18 sati u Jazinama.

 


 

19. travanj 2024 05:10