StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADARSKI DERBI PRIPAO KK JAZINE-ARBANASI

Na krilima Mirze Sarajlije do pobjede

Piše Ivica Gjergja
8. prosinca 2018. - 22:03
puntamika_jazine14-081218

U kultnim Jazinama u sklopu 9. kola ove lige derbi su odigrala dva zadarska kluba, Sonik Puntamika i Jazine Arbansi. Derbi je pripao Jazinama - Arbansi, koji su bili bolji, imali veći izbor odličnih i kvalitetnih igrača te su to na kraju i materijalizirao pobjedom.

Jazine - Arbansi i dalje su prvi na ljestvici, a ovom pobjedom svoju poziciju su učvrstili. Sam početak susreta najavio je zanimljivu, borbenu i dinamičnu utakmicu. Do kraja prve četvrtine Jazine su otišli na sedam razlike, dok je druga četvrtina pripala Soniku. Treća četvrtina bila je prijelomna. Na otvaranju same četvrtine Sarajlija, Španja, Bengei, potpomognuti Kaštropilom i ostalim odlaze na kraju četvrtine na 12 razlike 13:25, što je bila velika zaliha. Borben duh ne napušta Sonik Puntamiku, ali je kvaliteta i duža klupa došla do izražaja, te je zaslužena pobjeda Jazina - Arbansa. Gledatelji su mogli uživati u lijepo izrađenim akcijama koje su prethodile koševima, i što je najvažnije bez velikih oscilacija u igri jednih i drugih, igrana je moderna napadačka borbena košarka što navijači vole. Treba istaknuti igru Mirze Sarajlije (odmah su ga navijači povezali sa „Mirzinim jatom"), koji je postigao 35 koševa i bio najbolji igrač susreta. Kod Sonik Puntamike bio je najbolji Dino Palčić sa 18 postignutih košava.

- Susret je bio izuzetno korktan i fer, nije bilo nikakvih nesporazuma. Zasluženo smo pobjedili, a treća četvrtina je bila prelomna kada smo promjenili igru u obrani i napadu. Čestitam mojim igračima na igri i pobjedi. Idemo dalje istim putem, kazao nam je Luka Bujas, trener Jazina Arbansi.

- U prvom redu čestitao bi našim suparnicima na pobjedi i korektnoj igri u pravom istinskom derbiju. Drago mi je da smo u igri u prvom dijelu bili ravnopravni, a također da nam je igra mamila apaluz gledatelja. Kada smo ušli u drugi dio susreta nismo imali kvalitetu nastaviti, a tada su se oni „odlijepili". Nismo svi na broju, jedva čekamo da završi polu sezona kako bi se rekuperali, osvježili i prikupili novu snagu. Primarni cilj nam je biti u prva četiri, kazao je Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike.

SONIK PUNTAMIKA - JAZINE ARBANASI 78:91 (17:24, 21:19, 13:25, 27:23). 
ZADAR - SD Jazine . Gledatelja 150. Suci: Stanković, Lenac i Zrnić. Delegat: Grbić.
SONIK PUNTAMIKA: Atelj 5, Petani 14, Palčić 18, Jurjević 16, Perić 8, Mišić, Bučaj 2, Jošić 9, Bašić, Paleka 6.
JAZINE ARBANASI: Gulam 15, Kaštropil 12, Banić 8, Sarajlija 35, Bengei 10, Peraica, Španja 11, Šoba, Škara, Petković, Franov.
26. travanj 2024 21:37