StoryEditorOCM
SportČETVRTI MALONOGOMETNI TURNIR – „FUTSAL ČAROLIJA“

Na finale stižu Modrić, Livaković, Subašić, Vrsaljko...!

Piše Ivica GJERGJA
10. prosinca 2018. - 14:49
fut ca1.JPG

U organizaciji Udruge za mali nogomet Zadarske županije kreće 4. po redu humanitarni božićni turnir pod nazivom “Futsal Čarolija“. Na njemu će nastupiti sve momčadi koje se natječu u ligama Udruge za mali nogomet Zadar (njih 54) i svi koji se prijave. Sva novčana sredstva prikupljena na ovogodišnjem turniru donirat će se Osnovnoj školi Voštarnica. Ova ustanova je jedina posebna odgojno-obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi osnovno školovanje učenika s teškoćama u razvoju. Kotizaciju iznosi 300 kuna. U prostoriji Turističke zajednice Grada Zadra održana je pressica na kojoj se govorilo o turniru, a nazočili su joj Marko Šimurina, predsjednik Udruge za mali nogomet, Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica i Tomislav Kabić iz KK Diadore. Nakon što je sve skupa Marko Šimurina pozdravio kazao je:

- U Zadarskoj županiji mali nogomet ima dugu tradiciju, a božićni turnir se igra još prije ratnih dana pa smo nastavili do danas. Posljednje četiri godine turnir ima humanitarni karakter i nazvali smo ga „Futsal čarolija“. I ove godine sva sredstva idu OŠ Voštarnica prema kojoj gajimo poseban odnos, a uvjeren sam da će to biti i ubuduće. Cilj turnira nije prikupljanje novčanih sredstava za OŠ Voštarnica nego i povećamo pozornost na takvu ustanovu koja ima dosta problema. Iz Udruge u ovo su pored igrača uključeni suci delegati čiji je doprinos velik. O turniru, on će se igrati od 17. do 28. prosinca u terminu od 16 do 22 sata svaki dan, a 28. 12 će se igrati finale. Prijave su do 14. prosinca do 20 sati nakon čega će uslijediti izvlačenje parova, a moći će se pratiti uživo preko Facebook stranice Futsal Zadar. Novost je ta da će se u revijalnoj utakmici pored zadarskih internacionalaca priključiti i zadarski košarkaši predvođeni entuzijastima KK Diadora Zadar. Inače igra se u dvije kategorije, u seniorskoj i dječjem uzrastu (2004. godište i mlađi). Građani se mogu uključiti svojim dolaskom u SD Mocire gdje će se igrati turnir, kazao je Šimurina.

Uključila se i Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica, koja je kazala:

- Velika mi je čast što treću godinu za redom ovaj humanitarni turnir na neki način posvećen OŠ Voštarnica. Smatram da je sam turnir velika manifestacija koja ima suštinu i smisao da povezuje, utoliko nam je draži. Škola Voštarnica razvija se ubrzano, potrebe rastu, a to država ne može pratiti, pa nam je ovakva pomoć izuzetno dobro došla da bi mogli postizati i rezultate izvan standarda, a u tom djelu nam daje podršku Udruga za mali nogomet Zadar. Oni su naši prijatelji i partneri, rade pomoć treću godinu što nije slučajno, mi smo poveznica, oni šalju poruku da je škola Voštarnica dio zajednice na koju utječe cjelokupno okruženje i ona na njega. Mi smo tu u žiži, a ne neka škola na kraju grada, to su malonogometaši prepoznali, na čemu im zahvaljujemo, kazala je ravnateljica Dukić.

Još se na pressici uključio i Tomislav Kabić iz KK Diadore, koja će sudjelovati na turniru.

- Zahvala Udruzi i OŠ Voštarnica na pozivu. Čast nam je što smo dio ove priredbe, posebice što je on četvrtu godinu humanitarnog karaktera i što se donira štićenicima OŠ Voštarnica. Poseban je senzibilitet prema njima, a treba ih što više uključivati u život ne samo na neke akcije. Futsal čarolija je spektakl u razmjerima i van grada Zadra, Udruga za mali nogomet radi fantastičan posao, od pristupa do organizacije. I mi kao udruga smo se priključili i pomažemo se. KK Diadora imati će premijerni nastup naši članovi su podijeljeni pola nogometaši pola košarkaši, a bolji smo u nogometu što će se vidjeti i uživati u čaroliji, kazao je Kabić.

Na pitanje hoće li doći svjetski srebrni, Modrić, Livaković, Subašić, Vrsaljko, i drugi zadarski internacionalci, Marko Šimurina, „nositelj zadaće“ čarolije, kazao je:

- Vjerujem da će za vrijeme Božića i Nove godine svi biti u Zadru, poziv im je upućen, a da će sudjelovati u revijalnoj utakmici tu nema dvojbe.

25. travanj 2024 07:24