StoryEditorOCM
SportŽUPANIJSKO NATJECANJE - ZIMA 2018

Plivačkom klubu Zadar 94 odličja!

Piše Ivica Gjergja
18. prosinca 2018. - 20:36
pliv stariji

 

Na bazenu Višnjik u Zadru u organizaciji PK Zadar održano je zimsko Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz Zadarske županije. Nastupila su četiri kluba PK Zadar, PK Jadera, PK Dupin Biograd i TK Zadar a koji nastupa izvan konkurencije. Natjecala su se ukupno 343 plivača.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline ( 5o m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir), starijih dobnih kategorija, dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir.

Taj drugi dio natjecanja bio je bučan i veseo u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija, čini im veliku podršku navijanjem, a dobili su i svi plivači s poteškoćama (iz PK Zadar) koji nastupaju u svojoj kategoriji.

Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta, a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja. Za PK Zadar plivalo je 145 plivača, isplivano je 94 odličja od čega 34 zlata, 36 srebra i 24 bronce u čak šest disciplina plivači Zadra zauzeli su prvo, drugo i treće mjesto. 

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagrade dvoje najvrjednijih plivača u 2018.godini. Riječ je o tituli „plivač godine" gdje su plivači dvije natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjivani dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samo procjenom.

Zbrojivši sve bodove, u prvoj natjecateljskoj skupini pobjedu je odnio junior Božo Puhalović, a u drugoj skupini mlađa juniorka Mia Klasić. Mia i Božo su se svojim redovitim zalaganjem u 2018. godinu izdvojili od ostalih plivača. Ovu akciju kroz cijelu je godinu podupirao sponzor Sport&moda.

- Još jedno natjecanje je iza nas, odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača, a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata. Za starije natjecatelje to je jako skoro jer se u Rijeci od 21. do 23. prosinca održava zimsko prvenstvo Hrvatske. Kada govorimo o plivanju moram kazati da ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji, kako po brojnosti natjecatelja, tako i po sve boljim rezultatima, kazala je trenerica Josipa Nekić.

26. travanj 2024 13:35