StoryEditorOCM
SportFOTO: REVIJALNA UTAKMICA I POLUFINALA NA FUTSAL ČAROLIJI

Subašić i prijatelji oduševili Mocire!

Piše Ivica Gjergja
28. prosinca 2018. - 09:41
futsal_carolija13-271218

Nakon što su odigrane polufinalne utakmice u kategoriji dječaka, te seniora, u divnom ambijentu kakvoga samo mogu napraviti malonogometaši u Zadru, odigrana je revijalna utakmica. Tu utakmicu su igrali nogometaši internacionalaci, bivši reprezentativci, zadarska dica, predvođeni Danijelom Subašićem koji je igrao za OŠ Voštarnica, a na drugoj strani Dragan Župan, kapetan Zadra, predvodio je Zadarsku dicu.

Sama njihova pojava na parketu SD Mocira izazvala je salve oduševljenja dvorane gdje je bilo preko 600 gledatelja. Nakon kratkog zagrijavanja, krenulo se u veliki „boj“ prijatelja, a gledatelji su došli na svoje. Svaki lijep potez, a bilo ih je na pretek, Subašića, Buljata, Župana, BjelanovićaĆurjurića i ostalih na parketu te zgoditaka dugo se pozdravljao aplauzom.

Prvi su „osnovnoškolci“ probušili mrežu Zadraske dice, a strijelac je bio Subašić. No rezultat se mijenjao, čas na jednu čas na drugu stranu i nije bio toliko ni bitan koliko se igralo za publiku i prestiž. Ovaj put susret je završio bez pobjednika miroljubivo 4:4, na kraju su svi bili zadovoljni.

O samoj utakmici što je ona značila ne u nogometnom nego u onom humanitarnom značenju suvišno je govoriti. Uostalom i cijeli turnir je humanitarnog karaktera za djecu sa poteškoćama iz OŠ Voštarnica. Kada smo Danijela Subašića pitali da nam prokomentira ovaj susret kazao je:

- Na ovakve susrete uvijek ću se odazivati, jer znam i ja a i moji prijatelji što oni znače za djecu. Lijepo je darivati u ove dana evo i mi smo dali dio na turniru. Žao mi je što nisu mogli tu s nama biti Luka, Vrse i Livi, bila bi prava ludnica no i ovako je dobro, ali bit će vremena doći će i oni. Sve je na ovom turniru za pet, poručio bi organizatoru turnira da ga iz godine u godinu održava i nastavi održavati jer ima svoj cilj i svrhu, kazao je kratko Subašić.

- Kada se nađeš s prijateljima baciš partiju, a to radiš za djecu, onda tu nema veće radosti i zadovoljstva. Napišite da je ovo vrhunski turnir, da ćemo obećajem svi dolaziti dok budemo mogli, jer turnir je humanitaran, a ako nećeš biti ti tu danas, kada ćeš, kazao nam je Ivan Ćurjurić, igrač NK Željezničara iz Sarajeva.

Iako se oporavlja od operativnog zahvata, nije mogao propustiti ovaj susret ni Josip Bepo Bajlo, profesor koji nam je kazao:

- Osjećam se izvrsno a poglavito kada sam u Mocirama. Naša dica nogometaši po tko zna koji put pokazali su se humanitarci i u pravom svjetlu, velika im zahvala na svemu što su dali i učinili. Pa vidi se da su bili u NK Zadru, sa smiješkom nam je kazao Bepo.

Revijalni susret:

OŠ VOŠTARNICA – ZADARSKA DICA 4:4

ZADAR – SD Mocire. Gledatelja 600. Suci: Ivan Mičić i Luka Popović.

OŠ VOŠTARNICA: Tomo Gluić, Ivan Čurjurić 1, Saša Bjelanović 1, Danijel Subašić 1, Jurica Buljat, Krševan Santini 1, Antonini Čulina. Voditelj: Josip Bepo Bajlo.

ZADARSKA DICA: Jakov Pinčić, Dragan Župan 1, Filip Lekaj, Marko Vukić, Goran Burčul 2, Ivan Legati Đenkica, Vice Genda 1, Marin Kurtin, Ivan Tokić. Voditelj: Marko Šimurina.

 

Polufinale (djeca):

ZADAR – ACADEMIC 0:1

ZADAR: Nekić, Pelaić, Matešić, Galac, Barić, Župan Grgić, Pavlović, Jelinić.

ACADEMIC: Marelić, Sarić, Burčul 1, Marić, Bašarda, Barić.

 

ŠKABRNJA – DASIADDO 2:3

ŠKABRNJA: J. Škara, Jurjević, F. Škara, Bilaver, Pavičić, Božić 1, Bubnjar 1, Brkić.

DASIADDO: Sušić, Lulić, Surać 1, Zubčić, L. Petričević, Leo Petričević 1, D. Sušić, D. Surać 1.

Finale su izborili djeca Academica i Dasiadda.

 

Polufinale (seniori)

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ – IDASSA NADIN 3:2

KONTROL BIRO AR: Pinčić, Anić, Zanki 1, Baraba, Kresović, Ikić 1, Tokić, Čule, Bašić 1, Sušić, Genda. Voditelj: Dino Kevrić.

IDASSA NADIN: Mišković, Drlja, Čirjak, Remšak, Čulina, Šamija 1, Radić 1, Vujević, Ješe, Perić. Voditelj: Vedran Vinketa i V. Novaković.

 

BILI BRIG – PLOVANIJA 0:7

BILI BRIG: Žunić, Jović, Lončar, Jurjević, Gavran, M. jović, Vujević, Perica, Weitzer, Čulina, Valčić, Maržić. Voditelj: Šime Bašić.

PLOVANIJA: Dražević, Juričić 1, Kokić 1, Iveljić 3, Glavan, Bašić, Sušić, J. Baždarić 2, T. Baždarić. Voditelj: Željko Skukan.

Odigrani mali balun na ove dvije utakmice bio je za „prste polizat“. Igrači oba sastava već u startu utakmica dali su sve od sebe kako bi što prije došli do pobjede. Bilo je izvrsnih duela, driblinga, proigravanja, obrana vratara i na kraju zgoditaka.

U prvoj utakmici „kontrolci“ su izkontrolirali Idassu Nadin dosta dugo vodili i na kraju spašavali vodstvo, spasili ga i zasluženo se našli u finalu.

Bilo je na utakmici i naboja koji ne ide uz ovakve susrete, neznatna koškanja, no brzo je sve splasnulo, a dobiven je jedan crveni karton.

U drugom srazu Plovanija je „potaracala“ Bili brig, pala je visoka sedmica zgoditaka, pa rekli bi zasluženo. No mora se priznati da su se dečki iz Bilog briga svojski borili/trudili no nije im ništa išlo za nogom. Plovanija igra moderan mali nogomet, svatko u „kockici“ igrača, koju vodi Željko Skukan ima svoje mjesto i što je najvažnije daje svoj maksimum. Zasluženo se Plovanija našla u finalu.

 

Finalne utakmice igraju se večeras 28. prosinca:

U 17 sati susret za treće mjesto (djeca): Zadar – Škabrnja

U 17,45 sati susret za treće mjesto (žene): IPA – Donat

U 18,45 sati susret za treće mjesto (seniori) Idassa Nadin – Bili brig

U 19,00 sati finale (djeca): Academic – Dasiaddo

U 19,45 sati finale (žena): Mirlović zagora – Super Chiks

U 20,30 sati finale (seniora): Kontrol biro auto Rogić – Plovanija

26. travanj 2024 15:15