StoryEditorOCM
SportBOŽIĆNI TURNIR “BENKOVAC 2018“

Dragarski Zinedine Zidan bio je nerješiva zagonetka za granitnu obranu Benkovca!

Piše Marko Ledenko-Mane
28. prosinca 2018. - 14:57
DRAGE

Božićni malonogometni turnir ide pomalo prema samoj završnici. Tijekom svih ovih dana odigrano je puno vrhunskih utakmica u svim kategorijama, gdje su gledatelji u prepunoj školskoj dvorani uživali u potezima malonogometnih majstora. U žestokoj konkurenciji puno se kvalitetnih ekipa oprostilo od daljnjeg natjecanja što samo govori koliko je turnir kvalitetan i uspješan.

Trenutno se odigravaju četvrtfinalne utakmice seniora a djeca i veterani došli su do ploufinala. U dosta utakmica zadnje minute su rješavale pitanje pobjednika i prolaz u slijedeći krug.

Treba na poseban način istaknuti dvije posljednje odigrane infarktne utakmice osmine finala Drage - Benkovac i Crveni Marlboro – Pakoštane.

Drage su bile na poseban način “nabrijane“ protiv prošlogodišnjeg pobjednika turnira Benkovca u nakani da pod svaku cijenu pobjede velikog rivala. U vrhunskoj predstavi, pravoj rovovskoj bitci ginulo se za svaku loptu i svaki centimetar terena gdje je samo jedna sitna pogreška odlučila pobjednika.

Utakmicu je odlučio najbolji igrač, dragarski Zinedine Zidan, Dominik Stojanov koji je bio nerješiva zagonetka za granitnu obranu Benkovca. Prvi pogodak postignut je u sjajnoj akciji dva Stojanova Dominika i Roka. Nakon nekoliko minuta Dominik Stojanov postiže gol za konačnu pobjedu Draga 2:0.

Crveni Marlboro iznenadio je Pakoštane žestokim tempom i striktnim pokrivanjem njihovih najboljih igrača Popova i Martina Bačkova. Iskusni Marko Kapitanović i Ante Vukorepa doveli su Marlboro do velike pobjede. Poseban ton igri Marlbora davao je maestralni Ivan Žilić-Tafra koji je prošle godine bio najbolji igrač Božićnog turnira u Benkovcu.

Polufinalne utakmice za sve kategorije igraju se u subotu a u nedjelju je velika finalna večer s bogatom tombolom i zabavnim programom.

 

REZULTATI

Školska dvorana. Gledatelja: 600. Suci: Neven Šimunac i Šime Žilić

DRAGE - BENKOVAC 2:0

DRAGE: D. Stojanov 1, M. Stojanov, L. Vulin, Colić, T. Vulin, R. Stojanov 1, B. Stojanov, Vidaković, Jurišić, Brala, Š. Vidaković. Voditelj ekipe: Andrija Kazija

BENKOVAC: Miletić, Zrilić, Kvesić, Maračić, Lučić, Katuša, Guzić, Anić, Kulaš, Orlović. Voditelj ekipe: Marin Miletić

 

CRVENI MARLBORO – PAKOŠTANE 2:1

CRVENI MARLBORO: Kapitanović 1, Škoda, Vukorepa 1, Žilić-Tafra, Šarić, Kresović, Jakušić, Adžić, Blažević, Ban. Voditelj ekipe: Zvonimir Nimčević

PAKOŠTANE: Maksan, Rosan, M. Bačkov 1, F. Vučkov, Lokin, F. Bačkov, Barešić, Bakija, Popov, Šarin. Voditelj ekipe: Ante Lacman.

 

25. travanj 2024 02:20