StoryEditorOCM
SportU SUBOTU JE DERBI ABA LIGE, CEDEVITA DOČEKUJE ZADRANE

Nazor: Ako odigramo timski imamo šanse okrenuti utakmicu u našu korist!

28. prosinca 2018. - 15:37
zadar_fmp22

Subota je u ovoj godini dan u kojem će košarkaši Cedevite i Zadra odigrati hrvatski derbi u regionalnoj ABA ligi, ujedno je to posljednji dvoboj uoči ulaska u Novu Godinu.

U Draženovom domu doista je moguće očekivati dobru partiju, iako se mora priznati kako je momčad Cedevite prema svojem "rosteru" debelo ispred Zadrana. Ali, ne mora uvijek značiti da su favoriti unaprijed upisali bodove, međutim, ono što je posve sigurno kako zadarsku momčad očekuje iznimno teška utakmica. K tomu, ono što se od njih moglo vidjeti protiv FMP-a ne nudi previše optimizma, no ako se "poslože glave", bilo bi dobro barem utakmicu uvesti u rezultatsku neizvjesnost. I nije da se Zadar nije znao nametnuti i bitno snažnijoj Cedeviti...

- Idemo u goste kod jednog vrlo dobrog protivnika koji je izuzetno podigao svoju sportsku formu. Mi moramo biti maksimalno organizirani i jednostavno otkloniti one nedostatke koji su nas koštali poraza na domaćem terenu protiv FMP-a, a to je prvenstveno jedna obrambena agresivnost, odgovornost i disciplina igre – kazao je Nazor.

Ono što uvelike muči Zadrane jest činjenica da teško zatvaraju utakmicu i kontra slabijih ili pak njima podjednakih momčadi. Nedostaje im sportske drskosti. Opet, s druge strane kao gosti su ove sezone bitno uspješniji nego na Višnjiku...

- Ako nema kontre da se odigra timski, da se igrači jednostavno nalaze u boljoj i čišćoj situaciji i za realizaciju i jednostavno da izgledamo kao tim u svim segmentima i ako budemo na tragu toga djelovali, siguran sam da ćemo imati šanse okrenuti utakmicu u našu korist. Cedevita je, jasno, favorit i momčad koju jako respektiram, ali ipak moramo biti svjesni svoje snage i istaknuti dobre stvari. Jednostavno moramo ići s velikom vjerom u tu utakmicu – misli Nazor.

Nedvojbeno, uz Zadar će i ovoga puta biti njihovi navijači koju u pravilu idu na mnoga gostovanja, napose u Zagreb, dok će ostali utakmicu moći pratiti na TV kanalu Arena Sport 1, s početkom u 19 sati.

20. travanj 2024 09:18