StoryEditorOCM
SportFOTO: ZAVRŠENA FUTSAL ČAROLIJA 2018

Kontrolci, Mirnović zagora i Akademic Crno su najbolji!

Piše Ivica Gjergja
29. prosinca 2018. - 10:25
Sl 1.JPG

Pobjednici ovogodišnjeg izdanja humanitarne Futsal čarolije su Kontrol biro auto Rogić kod seniora, Mirlović zagora kod žena te Academic – Crno u dječjoj konkurenciji. Naime, na Čaroliji su se paralelno odigravala tri turnira, što je dalo posebnu draž ovom malonogometnom nadmetanju tijekom blagdanskih dana.

Svatko tko je došao u Mocire u posljednjih 11 večeri i dana koliko je turnir trajao, mogao je naći za sebe dio zadovoljstva u natjecanju djece, žena ili seniora. Još kada se tome pridoda i revijalna utakmica između nogometnih internacionalaca, bivših reprezentativaca, koje je predvodio svjetski srebrni Danijel Subašić te Jurica Buljat, Krševan Santini i drugih, protiv zadarske dice iz OŠ Voštarnica predvođene kapetanom Zadra Draganom Županom, koja je doslovce „zapalila“ dvorana dan prije finala, onda možemo reći da je Čarolija i ove godine bila usitinu magična.

To je potvrdila i posjećenosti turnira, po tko zna koji put potvrdilo se da Zadar voli mali nogomet i da ga živi. Stoga odgovorni u Gradu dajte i haklerima malo više, stanite uz njih i finacijski, kako bi se u Mocirama mogao igrati prvoligaški mali nogomet, tim više što potencijala i kvaliteta za Prvu ligu ima, ali i publike koji bi to rado gledala. Organizatori iz Udruge za mali nogomet idu svi komplimenti, njihovi članovi su sve napravili da se turnir odradi besprijekorno. Sitnice poput one u polufinalu kad su zaiskrile ambicije pod velikim nabojem pobjede valja zaboraviti, a Marku, Toniju, Žaku, Emiliju, Branku i svim drugima koji su učinili sve da turnir uspije, kapa do poda.

 

Finale seniora:

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ – PLOVANIJA 3:2 (1:1)

ZADAR – SD Mocire. Gledatelja 600. Suci: Krešimir Zrilić i Luka Popović.

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ: Jakov Pinčić, Jurica Zanki, Josip Anić 1, Jurica Kresović, Frane Ikić, Toni Mrkić, Ivan Tokić, Stipe Čule 1, Josip Baraba 1, Vice Sušić, Vice Genda. Voditelj: Dino Kevrić.

PLOVANIJA: Kristijan Dražević, Zvone Glavan, Stipe Šušić, Josip Baždarić, Toni Baždarić, Josip Iveljić 1, Kristijan Kokić 1, Alen Juričić. Voditelj: Željko Skukan.

U finalu su se našla dva trenutno najbolja malonogometna sastava. Od samog starta i jedna i druga momčad krenule su napadački, borbeno za svaku loptu i svaki dio terena. Prvi su povukli „kontrolci“, njihov Stipe Čule je u drugoj minuti isprobao reflekse vratara Kristijan Draževića, koji je obranio jak udarac. Uzvratili su dečki Plovanije u akciji gdje je oštro tukao Josip Iveljić no pokraj vratnice. Igrala se četvrta minuta, iznenada su ostali sami igrači Plovanije, a Čule je matirao vratara Draževića za veliko slavlje privrženika „kontrolaca“.

Sve do 11. minute susret se igrao između dva šesterca, da bi u iznenada Josip Iveljić iz Plovanije razornim udarcem zatresao mrežu „kontrolaca“ za poravnanje. S nerješenim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku ista slika na terenu i jedni i drugi igraju oprezno, no u 27. minuti Josip Anić iz solo akcije buši mrežu Plovanije po drugi put za povećanje rezultata. Mladi Joso Baraba postiže i treći zgoditak za "kontrolce", da bi pred sam smiraj utakmice u 39. minuti Kristijan Kokić smanjio na konačnih 3:2, pobjedu Kontrl biroa auto Rogića uz aplauz gledatelja.

- Dan ranije u polufinalu nas je ubila utakmica sa Bilim brigom, koju smo odigrali fantastično i visoko pobijedili 7:4, tu smo se ispucali. U finalu smo dali sve od sebe no nije išlo, čestitam našim prijateljima na pobjedi, kazao je kratko voditelj Plovanije, Željko Skukan.

- Pobijedio je kolektiv, imao sam na raspolaganju raspoložene igrači koji su svi dali svoj obol za osvajanje finala i ja im na tome čestitam. Plovaniji zahvala za fer i korektnu igru. Ova pobjeda i osvajanja turnira mnogo nam znači, kazao je vidno zadovoljan voditelj Kontrol biroa AR, Dino Kevrić.

 

Susret za treće mjesto:

BILI BRIG – IDASSA NADIN 0:4

U suretu za treće mjesto Idassa Nadin je više pokazala i zasluženo ga osvojila. Bili brig će morati pričekati idući turnir.

 

Finale žena

MIRLOVIĆ ZAGORA – SUPER CHICKS 1:0

MIRLOVIĆ ZAGORA: Karla Jonić, Anđela Rajčić, Sara Marov, Buga Slavica, Antonia Pletković, Jasna Kulundžić, Maria Lovrić 1. Voditelj: Joško Nakić.

SUPER CHICKS: Matea Žilić, Mihaela Klanac, Tea Mikić, Lucija Kevrić, Mia Birčić, Petra Barbir, Magdalena Šarlija, Elizabeta Malić, Petra Grgurić, Lucija Klapan. Voditelji: Luka Marinović i Miro Surać.

Čiksice nisu imale sreće, primile su u početku susreta zgoditak i više se nije dalo. Mirlović zagora zasluženo slavi.

 

Susret za treće mjesto:

IPA ZADAR – DONAT 0:4

 

Finale djece:

AKADEMIC–CRNO – DASIADDO 7:4

AKADEMICCRNO: Ivan Marelić, Božo Savić 1, Bruno Burčul 2, Ilija Barić 4, Roko Morić, Antonio Žagar, Luka Pašara. Voditelj: Ante Morić.

DASIADDO: Mihovil Šušić, Marko Lulić, Domagoj Zubčić, Leo Petričević, Luka Petričević, Martin Surać 1, Matija Surać 1, David Sušić 2. Voditelj: Danijel Zubčić.

Na nogometnom nebu Crnog rađa se izvrsna generacija 13-godišnjaka. Već sada su dobro otkrili tajne malog baluna koje izvrsno primjenjuju u praksi. Oduševljavali su svojim potezima gledatelje, mamili aplauze i obećali u budućnosti hakl na visokoj razini. Dasiaddo je u pojedinim trenucima dobro igrao.

 

Susret za treće mjesto:

ZADAR – ŠKABRNJA 3:0 (bb)

 

Najbolji u svim kategorijama

Seniori: Prvo mjesto Kontrol biro auto Rogić, drugo Plovanija, a treće Idassa Nadin.

Žene: Prvo mjesto Mirlović zagora, drugo Super Chick, a treće Donat.

Djeca: Prvo mjesto Akademic – Crno, drugo Dasiaddo, treće Zadar.

Svi su primili prigodne poklone, koje su uručili gradonačelnik Branko Dukić, Irena Dukić ravnateljica OŠ Voštarnica, Zdenko Bakarić šef sudaca, Ivan Tokić, Josip Iveljić i Jakov Pinčić igrači NK Zadra i dr.

25. travanj 2024 16:07