StoryEditorOCM
SportZA PROGRAM JAVNIH POTREBA

Zadarskom sportu u novoj godini 31,1 milijun kuna

Piše Ivica Gjergja
1. siječnja 2019. - 12:50
bbimagehandler.ashx

Za program javnih potreba u sportu grada Zadra za 2019. godinu, izdvojit će se 31,1 milijun kuna. S ovim proračunskim sredstvima su obuhvaćene brojne stavke, klubovi i udruge.

Za najam sportske dvorane i zatvorenog bazena Višnjik Grad će izdvojiti 6,5 milijuna kuna, 3,5 milijuna kuna za ostale sportske građevine i terene, 5 milijuna kuna dobit će KK Zadar a Javna ustanova Zadarski šport još 3,5 milijuna.

Za NK Zadar izdvojit će se 1.25 milijuna kuna, a po primicima slijede ih Veslački klub Zadar - 669.600, KK Sonik Puntamika - 476.000, Vaterpolo klub Zadar 1952 i Odbojkaški klub Zadar (ž) -po 460.000, JK Sveti Krševan - 435.400, Odbojkaški klub Zadar (m) - 420.000, KK Jazine i ŽKK Zadar - po 400.000 itd.

O detaljnoj raspodjeli sredstava sportskih udruga koje se financiraju putem sportske zajednice Grada Zadra odlučila je komisija. Sredstva za klubove namijenjena su za potrebe troškova sudjelovanja u natjecanjima (kotizacije, članarine, licenciranje igrača, trenera, službenih osoba), službenih natjecanja - sudačke i delegatske pristojbe, dnevnice i prijevoz službenih osoba, troškovi prijevoza i smještaja, stručni rad - kroz sufinanciranje plaća za profesionalne trenere.

Kod sufinanciranju se uzima u obzir tradicija, kvaliteta i status sportova u Gradu Zadru, Republici Hrvatskoj, te u međunarodnim sportskim asocijacijama. Kvalitetnije će se pratiti oni sportovi i klubovi koji svojim rezultatima, masovnošću, popularnošću i organiziranošću to zaslužuju, naveli su u komisiji. Za programe, treninge i natjecanja sportaša predviđana su sredstva u iznosu od 7.608.100,00 kuna.


USVOJENO NA GRADSKOM VIJEĆU PROGRAM
Svrha Programa je, navodi se u odluci usvojenoj na Gradskom vijeću, je sustavno usmjeravanje razvoja sporta u Gradu Zadru, a to će se postići očuvanjem postojeće vrhunske kvalitete sporta - vrhunskih sportaša i stručnih osoba, ulaganjem u razvoj sporta djece, mladeži i studenata, poticanjem uključivanja u sport i sportsku rekreaciju većeg broja građana, poticanjem programa sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha itd.
KOMISIJA ZA VRDENOVANJE SPORTSKIH PROGRAMA ZADRA
Radovan Dunatov - predsjednik, članovi - Luka Peranić, Josip Miočić, Vitomir Burčul, Željko Birkić, Marko Prenđa i Ivan Hajdić.
26. travanj 2024 08:39